След ексклузивната и успешна премиера на Aniventure Comic Con 2019 – най-голямото събитие за западна и азиатска попкултура в България с над 30 000 посетители – на пазара вече може да откриете провокативното издание "Седем градски гряха" от писателя и кинокритик Благой Д. Иванов и художника ветеран Петър Станимиров.

Двамата обединяват усилия, за да създадат един особен вид книжен звяр, без аналог на български език и пряк резултат от над двугодишен съвместен труд.

"Седем градски гряха" съдържа седем независими комикс истории, които открехват вратите на Aда, скрит в човешките души; седем прокълнати приключения в мрака, готови да ви потопят в един черно-бял и ужасяващо красив свят, който ще ви докаже, че няма по-добро място за виреене на греха от… града.

Похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист и горделивост – това са истинските изкушения, които хилядолетия наред въвеждат човешкия род в екстаз и агония… а след тях идва заблудата, че те ще бъдат последвани от изкупление или поне от прошка.

Но дали това е така? Ще разберете на събитието на 19 септември от 19:00 ч. в столичния клуб City Stage (пл. "България" 1), където двамата автори ще признаят какви демони са ръководели създаването на проекта, а забавният и безкомпромисен журналист и радио водещ Драгомир Симеонов ще се превърне в тяхната Инквизиция. Входът е свободен, но е препоръчителен родителски контрол.

Благой Д. Иванов вече има зад гърба си две книги – публицистичната "Добрите, лошите и грозните" и жанровия сборник "Трансформации".

Петър Станимиров е добре познат още от 80-те и 90-те години на миналия век с популярното списание "Дъга" и с художественото оформление на кориците на Стивън Кинг и Дийн Кунц у нас.