Технологичният гигант Apple подготвя биографичен филм за емблематичната актриса Одри Хепбърн, като в главната роля ще влезе Руни Мара, съобщава "Варайъти".

Номинираният за "Оскар" режисьор на филма "Призови ме с твоето име" Лука Гуаданино ще ръководи проекта, като Мара ще бъде и продуцент. Сценарият на филма е поверен на Майкъл Митник.

Въпреки че детайлите около сюжета на предстоящия филм засега се пазят в тайна, Одри Хепбърн е легендарна актриса, която става световноизвестна с изпълненията си в класически филми като "Закуска в Тифани", "Моята прекрасна лейди", "Шарада", "Римска ваканция" и "Сабрина".

По време на дългодишната си кариера, продължила четири десетилетия, Хепбърн постигна EGOT статут. Тя е една от малкото актриси, завоювали и четирите най-престижни награди - печелейки награди "Еми", "Оскар", "Тони" и "Грами", последната от които получи посмъртно. 

Одри Хепбърн
Снимка: Getty Images

От 1960 г. има звезда на Холивудската алея на славата. През 1999 г. Американският филмов институт включи Хепбърн под номер три в класацията на най-големите жени звезди на класическото холивудско кино.

Холивудската звезда също така беше всеотдайна хуманитаристка, като работеше с УНИЦЕФ за подпомагане на децата в Африка, Южна Америка и Азия и получи президентския медал на свободата през 1992 г. - най-високото гражданско отличие в САЩ.

Руни Мара
Снимка: Getty Images

Актрисата Руни Мара е номинирана два пъти за "Оскар" за ролите си във филмите "Момичето с драконовата татуировка" от 2011 г. и "Каръл" от 2015 г. Най-скоро тя участва в "Улицата на кошмарите" на Гийермо дел Торо заедно с Брадли Купър, Кейт Бланшет, Тони Колет и Уилям Дефо.

Предстоящите проекти на Мара включват драмата "Women Talking" на Сара Поли - лентата е съсредоточена върху осем жени менонити, като в  нея участват още Франсис Макдорманд, Бен Уишоу, Клер Фой и Джеси Бъкли.