В края на октомври певецът Денис Теофиков ни напусна едва 21-годишен. Още тогава родителите му споделиха желанието си да създадат фондация на негово име и ето, че днес тя вече е факт.

„Скъпи приятели, щастливи сме официално да обявим старта на Фондация за млади музикални таланти "Денис Теофиков"!

Фондацията ще подкрепя млади таланти, чиято мечта е да се занимават с музика, но нямат финансовата възможност, за да го направят сами. Фондация за млади музикални таланти "Денис Теофиков" ще открива и ще продуцира нови музикални таланти. Ще покровителства млади музиканти, певци и инструменталисти и ще подпомага тяхното развитие. Ще финансира, както издаването на техните музикални проекти в различните жанрове, така и разпространението на вече готовите продукти.

Фондацията ще се грижи за популяризирането на младите изпълнители. Ще организира изяви от всякакво естество и ще предоставя безвъзмездна творческа и финансова помощ за участия в конкурси и концерти не само в страната ни, но и извън пределите й“ – четем в официалното съобщение, публикувано в Инстаграм профила на фондацията.

По-късно ще бъдат обявени критериите за кандидатстване. В процес на създаване е и сайтът на фондация „Денис Теофиков“, в който ще се публикува актуална информация. По този начин всички ще бъдат осведомени за случващото се и ще се избегнат спекулациите.