Изкуството е себично занятие. И то трябва да е такова, за да има въздействието, което има. Ако един човек не влага истинските си чувства, идеи и намерения няма как да предаде нещо истинско и на останалия свят. На 6 септември от 19:30 ч. в клуб "Gramophone" ще можете да видите едни съвсем откровени абстрактно-експресионистични творби.

Невена Няголова е художник и дизайнер, която е израснала в София, но от доста години живее и работи в Канада. Още докато учи в художествената гимназия, започва да се интересува от абстрактното изкуство и директното влияние, което то има над всеки един от нас - като цяло интерактивността и по-специфично диалозите, към които една творба може да подтикне заинтересования зрител. Особено интересно е как те са толкова многообразни, даже за един и същи човек в различните му състояния.

Невена Няголова е участвала в многобройни изложби, най-вече в Канада, но тази е първата й в България. Изцяло подготвени и изработени в София, творбите са повлияни от всичко, което се случва около нея и отразяват нейните най-скорошни усещания. И така, в сряда вечер ще можете да се потопите в този свят на цветове и вълнения, дори да откриете свои чувства и да интерпретирате нещо свое, повлияно от вдъхновението на художничката - да си вземете късче свят и да си създадете свой собствен.

Картините са смесена техника (акварел и туш), като за първи път в такъв голям размер. А повече за Невена Няголова и изкуството й вижте на www.nevena.org.