Писателят и поет Константин Трендафилов е по-известен като Папи Ханс – изпълнителят на хита от 2017 г. „Кекс“. Тази седмица той обяви, че следващата му стихосбирка е готова.

„Току-що изпратих новата ми стихосбирка на издателството“, сподели той в Инстаграм. „Отново ще работя с Жанет 45, с които направихме две от най-четените книги в България. Новата ми книга съдържа над 60 стихотворения, писани от 2016 до 2022. И е най-добрата ми поетична книга досега. За мен. Ще разберем дали и за вас е така скоро.“

Другите две книги, за които Папи Ханс говори, са романът „Затворисърце“ и стихосбирката „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?“.

Преди време поетът разкри, че е имало известни сътресения при преминаването му от литературната сцена към музикалната и появяването на образа Папи Ханс.

„Преди години получавах много съобщения от романтички, които се изразяваха все едно пишат на Иван Вазов“, разказа той в интервю за bTV през 2021 г. „Те вероятно си мислят, че сутрин закусвам яйца Бенедикт, след което свиря на арфа, но това не е така. Когато се появи Папи Ханс, всички тези жени казаха, че това е моето падение.“

Текстовете на изпълнителя наистина са доста провокативни, както и клиповете към тях. Само преди месец той пусна клипа към песента си „Мойто дупе“ с Мишо Шамара (връщане към времената, когато музиката не се притесняваше да използва думата „дупе“).

Само два часа след публикуването на песента в платформата за видео споделяне YouTube клипът беше свален заради провокативното си съдържание. По тази причина изпълнителят трябваше да направи цензурирана версия (тази, която сме споделили тук), в която дупетата са само в текста на песента, а не в клипа.

„Явно е абсолютно окей да сме заляти от женски красоти на снимка, но когато използваме женското тяло не за целите да продаваме бански, а да правим изкуство, вече ни е „малко ту мъч“ и „да не гледат децата“, написа ядосаният изпълнител.