След като вдигна високо летвата с дебютното си издание през 2018 г., това лято Outlier Festival се завръща, за да ни донесе музикална селекция с висок вкус и заряд от цял ​​свят. Идеята на феста е да обедини и надгради местната модерна алтернативна музикална общност.

Второто издание на фестивала е създадено от базирания в Лос Анджелис музикант, композитор и инструменталист Георги Линев, станал световноизвестен като Kan Wakan. Той отново е подготвил едно музикално пътуване за сетивата, на което да се насладите в приятната атмосфера на Борисовата градина и "Маймунарника".

На откритата сцена на клуба ще звучат артистите Kan Wakan (САЩ/България), Iglooghost (Ирландия), George Cosby (Великобритания) и Babii (Великобритания) – лайнъп, който е гаранция за качествено музикално преживяване. Фестивалът започва в 19 ч. на 17 юни 2022 г., като билети могат да бъдат закупени в Ивентим на цена 25 лева (предварителна продажба) и 35 лева (в деня на събитието).

А сега вижте повече за артистите в Outlier Festival 2022.

KAN WAKAN

Изследва границите на трип-хопа, като го смесва с деликатна електроника, въздействащи кинематографични оркестрации, сайкъделик елементи и меланхолични мелодии. Новият албум "Phantasmagoria Vol. 2" утвърждава позициите му с позитивни ревюта в световни медии като CLASH, KCRW, Hype Machine и BBC, колаборации с имена като Thundercat и Moses Sumney, а само преди 4 месеца племенникът на Kendrick Lamar - Baby Keem, семплира музика на Каn Wakan в новия си албум "The Melodic Blue", стартирал директно в Tоп 20 позиция в класацията на Billboard и номиниран за 3 награди "Грами". Outlier Festival ще бъде първото участие на Каn Wakan на живо в България от 4 години насам и ще включва изненадващи музикални гости.

IGLOOGHOST

Създава едни от най-интересните, иновативни и необичайни електронни звуци като част от базирания в Лос Анджелис лейбъл Brainfeeder. Резултатът е адски добро електронно звучене. Не случайно Iglooghost е определян като ярък, хиперскоростен и иновативен артист, който може да намери и извади красивото в странното.

GEORGE COSBY

Лондончанин с атрактивни вокали и напълно завладяващ музикален стил. Деликатно композирани, аранжиментите на Cosby са носталигични, любовни и човешки. Неговата музика е интимна, но в същото време и грандиозна.

BABii

Един от най-вдъхновяващите и завладяващи нови гласове в музикалния ъндърграунд на Обединеното кралство, подкрепян от BBC Radio 1, BBC Radio 6, Loud and Quiet и The Quietus. С музиката, която прави, ви кани да минете през огледалото на необичайното й детство чрез звук, история и образ.