"Отвътре навън", "мнения", "хубав ли е филмът", "подходящ ли е на 10-годишни" - само част от фразите, които се пишат в интернет търсачките, за да намери човек повече информация за филма "Отвътре навън" 2. Той вече е по кината и е една уникалната вселена от емоции. Ако имате дете на възраст след 10 години; ако напоследък мени настроенията си по-често от времето навън; ако искате да обясните на себе си, а после и на него защо понякога е тъжно, притеснено или тревожно - нашият съвет е, заведете го на този филм.

ЗА КАКВО СЕ РАЗКАЗВА ВЪВ ФИЛМА?

В главната роля е момиченцето Райли, която навлиза във важен етап от живота – пубертета. Познатите от първа част ни филма Радост, Тъга, Отврат, Страх и Бяс Лют са принудени да приемат в главокомандването нови емоции. Но, знаете, с новите неща винаги е сложно. Те нарушават изградения баланс и заплашват да променят същността на Райли. Кой каза, че да си тийнейджър е лесно?

Появява се Тревожност. А също и Срам.

И ако в лентата те са просто едни симпатични геройчета, родителите с деца на възрастта на Райли знаят точно за какви емоционални състояния става дума. Детето заспива спокойно и усмихнато, а сутринта сякаш се събужда друго - тревожи се, не се харесва, нервно е, избухливо и т.н. 

Няма да ви разказваме целия фил, защото едва ли бихме го направили по-добре от сценаристите и режисьорите на Пиксар и Дисни. Ще отбележим само, че ролите на български озвучават Мария Илиева, Далия Георгиева, Мина Димова, Десислава Чардаклиева, Петър Капчев, Петър Върбанов, Вяра Коларова, Ивея Симеонова, Карина Андонова, Габриела Стратиева, Прея Осасей, Константин Лунгов и др.

КАКВО КАЗВАТ ДЕЦАТА ЗА ТОЗИ ФИЛМ?

Дария и Сибел бяха сред избраните гости на вълнуващата гала премиерата на филма в Cinema City Mall of Sofia. Момичетата са на 10 и 11 години. Вълнуват се музика, танци, гримове, прически, български език, история, спортна гимнастика, лека атлетика и др. Срамът не им е чужд, но се опитват да го преодоляват. Имат и своите притеснения, когато контактуват с непознати или искат да се представят в добра светлина. 

Ето какво споделят за филма. 

Много ми хареса филма. Любимото ми геройче е Завист, защото е малка като джудже и ми напомня на една моя приятелка. Съшо много ми хареса, когато Мария Илиева говореше пред всички и си промени гласа с този на Радост.