Във време на социална изолация любимецът на поколения българи Орлин Горанов направи песен за самотата. Парчето "Тунел от самота" беше представено в ефира на "Тази събота и неделя". Видеото е решено в черно-бяла стилистика, но въпреки тъгата, която навява, ни оставя и малко надежда.

Посланието, което отправя Орлин Горанов с него, е: "Да имаме вяра. Може би сега е моментът да си пренаредим цялата ценностна система и да видим кои са важните неща в този живот. Защото колко сме малки всъщност и колко сме чупливи".

Орлин Горанов заяви, че все пак остава оптимист: "Както се казва в песента "вече сме в тунела", а колко ще е дълъг зависи от нас".

По повод на извънредните мерки, в които се намира страната ни заради коронавируса, изпълнителят заяви: "Балконът ми е Ларгото - хем мога да изляза на въздух, хем мога да се порадвам на комшиите по другите балкони и да се порадвам на хубавото време".

А за бъдещето е категоричен: "Ако не правим планове, по-добре да тръгваме надолу и да приключваме историята. Човек без планове няма как да живее. Сега е моментът да провериш - в това безвремие - дали тези планове ще заработят. Но няма как без планове".

Текстът на песента:

Самотата е щастлива
щом ми дава нова сила
да очаквам с трепет всеки миг.

Самотата е ранима,
че без теб сега, любима,
пустота поглъща моя вик.

Този свят, така огромен,
аз превръщам в дух и спомен
и те търся сред безброй лица.

В този свят прелял от вещи,
от които всяко нещо
ме поглежда скрито и мълчи.

ПРИПЕВ:
Гоня своята мечта
през тунел от самота.
Между хиляди лица
тебе търся аз.

Ти си моята съдба,
моя радост и тъга –
и дали във този свят
ще те срещна аз.

Този свят е свят за двама
и за грешки място няма –
има място само за любов.
Любовта, която ражда
и превръща в будна жажда
радостта от твоето лице

Целия разговор с Орлин Горанов чуйте тук: