Много български творци и изпълнители реагираха с ясна позиция срещу руската военна инвазия в Украйна - причината е, че именно хората на изкуството могат да бъдат опора и огледало на реалността в такива кризи.

Певицата Михаела Филева посвети своята песен "Опора" именно на жертвите и пострадалите от войната в Украйна. 

"Много дълга история има песента "Опора". Тя тръгна от написване за много личен повод - да кажа на семейството ми и най-близките ми, че могат да разчитат на мен в тежък за нас момент", сподели Филева в "Тази сутрин".

"Извадих я от контекста на личното и поне за мен заживя един много по-смислен живот по този начин. Тази песен придоби съвсем различен смисъл и контекст", допълни тя.

"Има тенденция много от публичните личности да не взимат позиция - тенденциозно според мен - от страх да не загубят аудитория или да не провокират негативно отношение към себе си", каза още Михаела Филева.

"Аз си мисля обаче, че времето, в което живеем, не е време да бъдеш пасивен и не е време да те е страх да кажеш в какво вярваш", допълни тя.

Певицата направи и телевизионна премиера на най-новия си видеоклип към песента "По-добра от мен".

"Винаги е твой избор - дали ще подадеш ръка, дали ще изразиш позиция. И да избереш да застанеш на страната на доброто - това е най-великото нещо, което можеш да направиш", смята Михаела Филева.

"В това видео проблемът, който лирическата героиня се опитва да реши, е изборът коя да бъде и каква да бъде, къде е мястото на жената в обществото, каква е нейната роля", допълни тя.

Певицата разкри и подробности за предстоящото ѝ турне, което започва от родния ѝ град Велико Търново на 13 юни.

Вижте какво още сподели Михаела Филева във видеото в сайта на bTV Новините.