Продуцентите на новия филм за Джеймс Бонд обявиха заглавието му – No Time to Die (Няма време за умиране). До вчера работното заглавие на проекта бе Bond 25, тъй като това е 25-ият филм от поредицата.

Премиерата на новите приключения на британския шпионин е насрочена за април 2020 г. В главната роля за пети път ще видим Даниел Крейг.

Тази пролет, по време на снимките в Ямайка, продуцентите разкриха, че в лентата ще участва и носителят на „Оскар“ Рами Малек („Бохемска рапсодия“) в ролята на „лошия“.

За сюжета знаем следното: агент 007 се е пенсионирал и се наслаждава на спокойния живот в Ямайка, когато се появява стар приятел от ЦРУ с молба за помощ. Целта е да бъде спасен отвлечен учен. 

No Time to Die трябваше да излезе по екраните през ноември 2019 г., но премиерата бе отложена, защото британският режисьор Дани Бойл ("Трейнспотинг", "Беднякът милионер") се оттегли от проекта. Той бе заменен от 42-годишния американец Кари Фукунага.

Филмът се снима в Лондон, Италия и Норвегия, а актьорите, завръщащи се в познатите вече роли, са Ралф Файнс като М (ръководител на разузнаването МИ-6), Наоми Харис като Мънипени (секретарка на М) и Бен Уишоу като умника Q, снабдяващ Бонд с невероятни джаджи.

Франчайзът за Бонд е един от най-успешните в историята на киното. През 2015 г. „Спектър“ (реж. Сам Мендес) бе с 880 милиона долара приходи, а през 2012 г. „007 Координати: Скайфол“ (реж. Сам Мендес) събра в касите на кината над 1 милиард долара!

Харесва ли ви името No Time to Die