Въпросът кой ще е следващият Агент 007 се задава периодично в Холивуд вече над 40 години – откакто Шон Конъри, първият Бонд, реши да напусне поредицата през 1967. През последните години се появиха предположения, че следващият 007 може да е чернокож или жена. Сега вече знаем отговора – ще бъде и двете.

Актрисата Лашана Линч, чиято първа по-голяма роля в киното беше във филма „Капитан Марвел“ по-рано тази година, ще вземе култовия номер на агента от MI6. Тя обаче няма да играе персонажа Джеймс Бонд. В предстоящия 25-и филм от поредицата легендарният агент Бонд вече се е пенсионирал и води спокоен живот в Ямайка, а на негово място имаме друг агент – Линч.

Лашана Линч се среща с принц Чарлз на снимачната площадка на Бонд 25
Снимка: Getty Images

Във филма светът ще е изправен пред нова криза и М, шефът на 007 (в ролята е Ралф Файнс) ще трябва да повика на помощ бившия агент Джеймс Бонд, който ще обедини силите си с новата 007.

Сексизмът във филмите за Джеймс Бонд

Филмите за най-известния измислен британски таен агент започват през 60-те години на миналия век и по днешните стандарти са изключително сексистки. Джеймс Бонд е легендарен сваляч и от началото на поредицата досега е спал с близо 60 жени – поне две във всеки филм.

Джордж Лейзенби като Джеймс Бонд
Снимка: Getty Images

Сега сценаристката и феминистка Фийби Уалър-Бридж иска да поправи това, без да променя образа на Бонд. В предстоящия филм, докато работят заедно, Бонд постоянно ще флиртува с новата 007, но тя няма да се поддаде на чара му толкова лесно.

Очаква се все още неозаглавеният 25-и филм да излезе през април 2020. Продукцията беше забавена заради няколко инцидента на снимачната площадка.