Холивудският актьор Никълъс Кейдж ще играе Дракула в "Ренфийлд" на киностудията "Юнивърсъл" - филмът обаче няма да бъде съсредоточен върху прословутия вампир, а по-скоро върху неговия верен слуга, съобщава "Варайъти".

Никълъс Кейдж ще си партнира в продукцията с Никълъс Холт, който ще влезе в образа на лоялния последовател на Дракула, известен като Ренфийлд.

Не е ясно доколко лентата ще се придържа към романа "Дракула" на писателя Брам Стокър от 1897 г., като се очаква историята в предстоящият филм по-скоро да се развива в наши дни.

В литературния шедьовър Р.М. Ренфийлд е затворен в лудница - пациентът страда от психично разстройство (зоофагия), които го принуждавали да яде живи същества (мухи, паяци, червеи, мишки) с надеждата да се сдобие с безсмъртие, докато по-късно не става ясно, че е бил под влиянието на граф Дракула.

Крис Маккей, режисьорът зад "Утрешната война" (The Tomorrow War) и "LEGO филмът: Батман" (The Lego Batman Movie), ще режисира и продуцира "Ренфийлд" по сценарий на Райън Ридли ("Рик и Морти").

Последното десетилетие за Никълъс Кейдж премина далеч от големите холивудски продукции, като вместо това звездният актьор предпочете да прави независими филми. В скорошно интервю за "Варайъти" Кейдж казва, че предпочита да работи в нискобюджетни филмови продукции, защото традиционните студийни проекти са придружени с нежелани комерсиални ограничения.