2020 г. без съмнение ще остане във филмовата история като годината на стрийминга. Когато кината са затворени, най-лесният начин да гледаш каквото желаеш е да се абонираш за някоя от платформите. Тук ви представяме 10-те най-гледани заглавия в една от най-популярните и най-достъпни платформи в България – Voyo.

1. „След“

Снимка: bTV

Романтичната поредица по романите на Анна Тод е хит не само в България, но и по целия свят. Родните фенове обаче имаха възможност да се срещнат отблизо (доколкото позволяват мерките срещу COVID-19) със звездите от филма, чието продължение се снима в България.

Филмите следват класическия сюжет на модерни любовни романи като „Здрач“ и „50 нюанса сиво“. Теса е добро и амбициозно момиче, което се запознава с мрачния Хардин. Той е нейна пълна противоположност – татуиран, надменен и самоуверен. Двамата усещат привличане помежду си и така започва бурната им любовна история, която читателите следват в продължение на 5 книги.

Гледайте във Voyo

2. „Астерикс: Тайната на вълшебната отвара“

Снимка: bTV

В годината, в която загубихме създателя на феноменалния френски комикс за галските герои Астерикс и Обеликс, не е изненадващо, че зрителите се сетиха за тях.

„Астерикс: Тайната на вълшебната отвара“ е френски анимационен филм от 2018 г. В него възрастният друид Панорамикс, който приготвя вълшебната отвара, даваща силата на Астерикс, решава да предаде рецептата на по-млад друид, който да я приготвя след него.

Гледайте във Voyo

3. „Патешка история“

Снимка: bTV


Анимационният филм от 2018 г. е копродукция между САЩ и Китай. Негов създател е Крис Дженкинс, който е работил по анимационни филми като „Парижката света богородица“, „Малката русалка“ и „Цар лъв“.

Във филма се разказва за гъсок, който трябва да се грижи за две малки патета, докато пътуват на юг.

Гледайте във Voyo

4. „Снежната кралица 4“

Снимка: bTV

В четвъртата част от поредицата виждаме как Герда се опитва да опази магията жива, след като могъщ крал пленява всички магьосници.

Поредицата за Снежната кралица е вдъхновена от приказката на Ханс Кристиян Андерсен.

Гледайте във Voyo

5. „Случайни срещи“

Снимка: bTV

Американска романтична комедия с участието на Меган Маркъл, преди да стане херцогиня на Съсекс.

Филмът разказва за случайна среща в кафене, която прераства в нещо по-голямо. Влюбените обаче трябва да се борят за любовта си, за да не бъде погълната от делничния живот.

Гледайте във Voyo

6. „Да обичаш Пабло“

Снимка: bTV

Един малко по-различен поглед към живота на най-известния наркобос в историята – Пабло Ескобар. Във филма участват звездите Хавиер Бардем и Пенелопе Крус.

Историята разказва за журналистка, която започва романтична връзка с печално известния Пабло Ескобар.

Гледайте във Voyo

7. „Без последна спирка“

Снимка: bTV

Когато чуем името на Лиъм Нийсън, веднага се сещаме за страхотен екшън и качествена драма. Това ни предлага и „Последна спирка“, в който заедно с Нийсън участва актрисата Вера Фарминга.

Филмът разказва за застрахователен агент, който попада на смъртоносна конспирация, докато се прибира към вкъщи. Той обаче е Лиъм Нийсън и е бивш полицай, така че лошите ще си изпатят.

Гледайте във Voyo

8. „Невъзможно бягство 2“

Снимка: bTV

Силвестър Сталоун и рапърът 50 Cent се връщат в ролите си от първия филм. Години, след като се е измъкнал от зловещия затвор, Рей Бреслин трябва да се върне зад стените му, за да разбере какво се е случило с изчезнали членове на екипа му.

Гледайте във Voyo

9. „Диагноза: Секси“

Снимка: bTV

Ейми Шуимър, която е едно от най-големите имена в комедията, идва, за да ни покаже, че самочувствието и самоувереността зависят само от нас. Тя играе пълна жена, която след като удря главата си, започва да се чувства много уверена в собствената си красота и сексапил.

Във филма участват още Мишел Уилямс, Емили Райтаковски и Наоми Кембъл.

Гледайте във Voyo

10. „Втори шанс по Коледа“

Снимка: bTV

Коледата би била невъзможна, ако не видим поне една интерпретация на класиката „Коледна песен“ от Чарлз Дикенс.

В случая ще се запознаем с успешната певица Чанс Лав, която мрази Коледа. Точно като известния Скрудж от приказката, при нея идват духовете на миналите, бъдещите и настоящите коледи, които се опитват да променят отношението ѝ към празника.

Гледайте във Voyo