Интересен вариант за нов актьор, който да замести Хю Джакман като Върколака във филмите за Х-мен, предлага онлайн петиция, подписана вече от няколко хиляди души.

„Вярваме, че ако има планирани нови появявания на върколака във филмите на Marvel, единственият актьор, който е достоен да поеме ролята, е Дани Де Вито“ – това гласи описанието на петицията.

Идеята, колкото и откачена да звучи на пръв поглед, вече е подкрепена от над 20 000 души. Фенове на поредицата за мутантите изтъкват какви са предимствата на Де Вито: „Актьор, който може да изиграе брата близнак на Арнолд Шварценегер, може да изиграе всяка роля.“ Някои припомнят и това, че вече сме гледали Дани Де Вито като комиксов персонаж – в ролята на Пингвина в „Батман завинаги“.

Дори най-характерната черта на актьора, ниският му ръст, е посочена като предимство – в комиксите за Х-мен Върколака е висок едва 160 см. И макар Дани Де Вито да е 15 сантиметра по-нисък, пак е по-близо до ръста на героя, от Хю Джакман, който е 189 см. „Върколака е нисък и Де Вито е нисък, Върколака е космат и Де Вито е космат – пише един от привържениците на идеята.“

И макар петицията да има очевидно шеговит характер, един от продуцентите на поредицата „Х-мен“ се включи в дискусията и обясни, че ролята на Върколака е била тежка дори за 50-годишния Хю Джакман, който през 2017, след близо две десетилетия в ролята, реши да прекрати участието си във филмите. Възрастта е важен фактор, а Дани Де Вито е на 74.