МЕЛБА НА ЖИВО 8 ще представи три проекта, колаборация между: интериор и дизайн мислене, продукционен дизайн и дигитално изкуство и поезия и анимация. Традиционно МЕЛБА НА ЖИВО среща на всеки два месеца българската публика с местни герои на дизайна, които разкриват актуални и забележителни със своя подход проекти. Събитието е на 22 октомври от 18:30 ч. в Генератор, София.

Антонина Илиева от архитектурното студио, носител на редица награди за интериор - DontDIY, и Елина Желева от launchlabs ще разкажат как работата между интериорни дизайнери и специалисти по дизайн мислене може да допринесе за по-качественото преживяване на клиентите. Елина Желева е основател на компанията DesignThinking.bg, която въвежда методологията дизайн мислене и нейното използване за подобряване на клиентското преживяване и разработването на иновации в бизнеса в България. 

Визуалните артисти Ева Вентова и Владислав Илиев-Владзен от Phormatik ще презентират обща инсталация - резултат от съчетанието между продукционен дизайн и дигитално изкуство. Ева Вентова е популярна  с работата си за мащабни намеси в градската среда и различни търговски обекти, а Владзен работи в областта на интерактивния дизайн, нови медии, VJ, видео и късометражни филми.

Весела Данчева от Compote Collective ще даде повече детайли относно втората част на ЩРИХ и СТИХ - съчетание между поезия и анимация. В поредицата режисьори избират стихотворения и ги интерпретират в късометражни анимационни филми. В историята на проекта има интерпретации по Марин Бодаков, Стефан Иванов, Стефан Икога, Анамария Коева и други.

Първите 100 гости на МЕЛБА НА ЖИВО ще получат специален подарък по дизайн на Compot Collective.