.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Второто издание на МЕЛБА Фестивал в София представя международни лектори, изложба, филми и музика

LadyZone | преди 1 седмица
Rotor Belgium
Първи четири имена в международния симпозиум и ранни фестивални билети за "Melba Sofia Design Festival" 2019

Второто издание на Melba Sofia Design Festival ще се състои от 7 до 30 ноември в София - различни дисциплини на дизайна, миксирани в еднодневен международен симпозиум с имена от цял свят, изложба-преглед на българския дизайн от последната година, филмова програма с фокус дизайн, разнообразни креативни активности и парти. Селекцията от доказани местни и международни имена ще надгради Мелба преживяването - след силното първо издание на фестивала през 2018 г., и целогодишните месечни срещи на живо с отличителни представители на местната дизайн сцена. 

Международен симпозиум: събитие с лекции в един ден, което събира забележителни световни представители на продуктовия, интерактивния и графичния дизайн, илюстрацията, медиите и визуалната комуникация. На 9 ноември от 10:00 до 19:00 часа, в Зала 6 на Националния дворец на културата (НДК), българската публика ще срещне независимото швейцарското студио за създаване на шрифтове - Grilli Type; ирландския активист и мултимедиен артист - Джо Каслин, който е автор на популярния социален проект Volunteers; руските колоси в графичния дизайн и създаването на бранд идентичност - Shuka; както и Maarten Gielen от награждаваното белгийското студио ROTOR - автор на Белгийския павилион на Архитектурното биенале във Венеция през 2010 година. Предстои да бъдат обявени още имена на лектори в симпозиума.

Откриването на изложбата Преглед на българския дизайн 2019 е на 7 ноември, а визуалните творци са подбрани от Студио Комплект. Проектите са в дисциплините графичен, продуктов, комуникационен дизайн, мода, иновации, илюстрация, анимация и социални кампании. 

Тази година програмата на фестивала обогатява преживяването с независима филмова програма от шест заглавия с обща тема дизайн. Сред тях е заглавието Rams - документален портрет на един от най-влиятелните продуктови дизайнери в света - Дитер Рамс. Той е автор на дизайна на стотици електроуреди на бранда Braun и е основоположник на много от принципите на добрия дизайн на съвременните продукти за масова употреба включително iPhone.

"Дизайнът има не само естетическа, но и силно политическа и социална тежест в живота ни, тъй като се прилага за решения на много съвременни световни проблеми", казват от "Студио Комплект".

"Студио Комплект" внасят свежест с новите сувенири на Пловдив (ВИДЕО)Бояна Гяурова и Адриана Андреева в специално видео интервю за LadyZone

"За второто издание на Мелба Фестивала сме селектирали лектори, които следят и работят с темите устойчивост, иновация, бизнес и емпатия, разбивайки традиционни модели и предлагайки удачни решения с дълготрайно благотворно влияние в ежедневието", допълват организаторите на МЕЛБА Фестивал.

В продажба са първите ранни билети за фестивала на по-ниски цени - пакетна от 100 лв. за Международния симпозиум, пет филмови прожекции и откриващо парти с DJ; и единичната цена за симпозиума - 80 лв. Билетите са достъпни тук.

 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите