Честит рожден ден на Любо Киров!

Музикантът навършва 49 години. А какво е рожден ден без музика? Няма как да се случи, особено когато ти самият се събуждаш с ноти и заспиваш с нов аранжимент, а междувременно си и един от треньорите в "Гласът на България". Да му пожелаем да пее и да вълнува публиката още много години! 

А ето и 5 парчета на Любо, които искаме да слушаме непрестанно 

1. Нещо съвсем ново - "Където няма време". 

Една песен, вдъхновена от документален филм, посветен на група възрастни актьори, чийто активен сценичен живот е отдавна приключил, но въпреки това те си създават собствена реалност, в която продължават да играят.

Където няма време" провокира Стенли да напише музиката, а Любо Киров – текста. В изпълнението участва и актьорът Христо Мутафчиев. Приятно е да го видим като морски рибар със скъсана сламена шапка, който сякаш управлява най-могъщата стихия - времето.  

2. "Ти можеш" - едно оптимистично парче за всички, които понякога се съмняват в себе си.

"Почти винаги съм се обръщал към себе си, защото текстовете, които пиша, са първо преживени от мен и ако те по някакъв начин отговарят на състоянието и на други хора или други хора се припознават в текстовете, това означава, че всички имаме едни и същи проблеми, мечти, надежди, въобще неща, които търсим в живота и които са важни." - споделя той за песента. 

3. Емблематичното парче на Любо - "Има ли цветя"

Има ли някой, който поне веднъж да не си е тананикал тази песен, или да не знае текста й? Ако не целия, то поне рефрена от припева.  

4. "Всички пътища водят към теб"

Песен, с която Любо сякаш забавя времето, обръща поглед към вътрешния свят и е... черно-бял. Тази песен е подаръкът, който винаги ще е на мода - вяра в себе си и във висшата сила, които ни движат напред.  

5. "Както преди"

На фона на пандемията, приближаващата трудна зима, сложното положение в училища, болници и т.н., не ви ли се иска всичко да си беше както преди? Чрез тежестта на изминалото време обикновено успяваме да погледнем по различен начин на случилото се и, странно, но факт, да видим само доброто. Инстинкт за самосъхранение или наивност, не знаем, но Любо е тук, за да ни припомни тези хубави времена.  

На 26 октомври в зала "Армеец" от 20 часа ще се състои големият концерт на Любо Киров. Наречен е "Целуни ме".

Да спазваме всички епидемиологични мерки, но и да не забравяме, че целувката е най-прекият начин да стигнеш до сърцето на някого. И емоционален музикален бонус. 

А коя е вашата любима песен на Любо Киров?