Трима участници от "Гласът на България" успяха да разплачат до сълзи Любо Киров с изпълненията си. 

Певецът явно не се притеснява да показва силните си емоции, а може би понякога това е просто неизбежно. Сълзи в очите на Любо се появиха, докато пееха Лидия Ганева и незрящата Хриси Пачалова. Личната история на Шеки пък го развълнува безусловно. Как обаче се стигна до тези сълзи?  

Лидия Ганева беше първото момиче, от чието изпълнение Любо Киров се просълзи. Тя обича фотографията и поезията, но е избрала музиката като свой житейски път. 

15-годишната Лидия изправи публиката на крака и разплака един от новите треньори в "Гласът на България", но не остави и другите безучастни. Не, това не беше прашинка в окото на Любо. Той просто наистина се разплака. 

"Много хора пеят, много хора имат гласове, но явно на някои са им дадени такива гласове, с които да спасяват души. С две думи – да лекуват! Момиче, ти имаш дарба, освен глас – да лекуваш хората с музиката, която ще правиш от тук нататък. За мен си нещо специално!“.

Забелязвайки сълзите на Любо, Галена също отбеляза, че това му се случва за пръв път. "Аз още не мога да си поема въздух и не знам какво да кажа, защото много ми подейства" - отговори на това Любо. - "Не знам какво ми става, нямам представа какво се случва!

Въздействието на Лидия върху него той обясни с таланта на някои хора с гласовете си да спасяват души. 

Ивайло Ранов - Шеки се появи на сцената, за да я взриви със своето рок изпълнение, но той сподели една лична и много емоционална история, в която е бил замесен и Любо.

Снимка: Гласът на България

С разказаното той накара цялата публика да стане на крака и да аплодира изпълнителя на "Ти можеш". 

"Веднъж бях страшно затруднен, имах много трудни дни - стоя вкъщи без една стотинка, без приятели, без работа. Написах си във Фейсбук, че искам да записвам албум, а няма как Любо, без да ме познава, отговори - "Здравей! Искам да помагам! Имаш от мен - пари за песни, имаш залата от мен. Дойде в "Обеля 2", където живея -в гетото, донесе ми един плакат на Star Wars, вика "Шека, действай. Няма да се предаваш!". Любо, благодаря ти, че се намеси в живота ми в много труден за мен момент!" 

Видимо притеснен, че светлините на прожекторите се обърнаха към него, Любо получи много прегръдки и от останалите треньори за постъпката си. Въпреки специалната връзка помежду им, Шеки нямаше как да избере отбора на Любо, защото той бе блокиран от Иван Лечев. 

А самият Любо изтри сълзите си, защото Show must go one. 

Незрящата Хриси Пачалова бе третият участник, който успя да разплаче Любо Киров с изпълнението си в "Гласът на България".

Снимка: Гласът на България

Тя е на 21 години от град Враца. Хриси не вижда, но пее от цялата си душа. 

"Благодаря ти, че те има!" - прочувствено се обърна треньорът към незрящата Хриси.

Тя се занимава с музика от 3-годишна. За нея пеенето и композирането са вяра, чувство, живот. Това, че продължава в "Гласът на България" в отбора на Любо приема за знак, че е на прав път в развитието си.