От днес в Пловдив започва филмовият маратон под открито небе "Лятно кино в парка". 

До края на месеца в Града под тепетата ще бъдат прожектирани 11 филма на емблематични градски локации – Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк "Розариум", парк "Лаута" и "Ротари парк" – Тракия.

Освен специалната селекция заглавия от българското и европейското кино, в програмата са включени и 11 късометражни филма, които ще предшестват всяка една от прожекциите. 

Филмовата фиеста ще бъде открита тази вечер в Цар Симеоновата градина с българския филм "Вездесъщият", а другите родни заглавия в афиша са "Посоки" на режисьора Стефан Командарев, и съвсем новата българска лента "Опърничавите".

В любими градски локации под тепетата ще можем да гледаме и френските филми "Споделен мъж", "Тя си отива", "Чувствам се добре" и "Последният диамант", два италиански филма – "Фамилната къща" и "Мястото", руската фантастична лента "Пазители" и испанският "Всички знаят", в който ще видим неустоимия екранен тандем Пенелопе Круз и Хавиер Бардем.

Всички дати, локации и пълната програма на Лятно кино в парка може да видите тук. Препоръчително е да заемете места пред екрана по-рано, както и да си носите нещо за сядане. Прожекциите започват в 21:30 ч. Входът е свободен!