Lil Nas X тръгна по "стария път", за да постигне световни рекорди - изпълнителят влезе официално в историята на класацията на списание Billboard с песента на годината "Old Town Road" ft. Billy Ray Cyrus.

Парчето владее позиция номер едно в чарта Billboard Hot 100 през последните 17 седмици и скоро не се очертава да я отстъпи. Така сингълът счупи световния рекорд за най-дълго задържала се песен на върха на престижната класация. 

Lil Nas X сподели два ремикса на песента през последните седмици. Първият е колаборация с популярния певец Mason Ramsey и хип-хоп изпълнителя Young Thug, а вторият представлява нова версия на песента, с участието на RM – фронтменът на най-популярната момчешка банда в света BTS.

"Old Town Road" – песента, която се превърна в културен феномен, завладя напълно интернет пространството и тотално пречупи границите на музикалната индустрия тази година. Още с появата си, тя окупира приложението TikTok благодарение на фенове от цял свят, които публикуваха видеоклипове, танцувайки на фона на парчето и преобразявайки се в каубои. 

Подсилено от продължителния виртуален интерес на хора от цял свят и неустоимото и забавно присъствие на Lil Nas X, "Old Town Road" вдигна неизмеримо летвата в музикалната индустрия, с потенциал да се превърне в най-успешната песен за всички времена.