„Белези“ преплита в себе си вечните теми за любов, предателство и съдбовна предопределеност. Най-важният въпрос – кой има правото да се нарече родител – е в центъра на сюжетните линии и задържа напрежението през всички 14 епизода на сериала.

Разделени от предателство преди години, сестрите Надежда (Анастасия Лютова) и Вера (Вера Йорданова) се срещат отново, за да влязат в безпощаден сблъсък за Радост (Климентина Фърцова), която и двете възприемат като своя дъщеря. Диаметрално противоположни както в личен, така и в социален план, сестрите разкъсват животите и семействата си в този неразрешим конфликт. Той поставя въпросите за мястото на семейството в живота на един човек и какво всеки един е готов да понесе заради него, за силата на обичта към децата и как да бъдем истински хора.

Вера Дерменджиева е еманация на успешната жена – красива, стилна, обожавана.

Водеща на собствено лайфстайл предаване, Вера е изградила имиджа си внимателно и методично. Всяко нейно начинание – от предаването до новата ѝ фондация за подпомагане на жени, пострадали от домашно насилие – е свързано с демонстрация на перфектния образ на съвременната успешна жена. Богатият ѝ съпруг, частното училище на дъщеря ѝ, високият стил – всичко това е маска на една елегантна и изтънчена личност, която прикрива дълбоки рани и страшни тайни. Вера е изключително овладян човек, който ще бъде подложен на сериозно изпитание, когато собственото ѝ минало я застига и поставя под въпрос всичко, за което тя се е борила.

Надежда е самоотвержен и жертвоготовен човек, преминал през множество изпитания в името на хората, които обича.

Тя поставя останалите на първо място, без това да я прави слаба – тъкмо обратното, Надежда е нравствено и духовно силна и действена личност. Изграденият ѝ с много усилия и лишения свят е разбит от особено, но и очаквано стечение на обстоятелствата, заради което наяве излизат отдавна заровени тайни. Преследвана от призрака на собствените си избори в миналото, Надежда е напът да изгуби всичко. Дали тя ще успее да се пребори и да запази това, на което държи? Отговорът на този въпрос зависи колкото от нея, толкова и от близките ѝ...

Описание на останалите персонажи в сериала можете да откриете тук. Резюме на всеки излъчен епизод можете да прочетете тук.

До 22:30 часа на 24.02.2021 г. можете да участвате в играта “Премиерата на Белези”. Тя се провежда във Фейсбук страницата на сериала:

Пълното описание на правилата на играта е тук.