Тази вечер от 21 часа зрителите на bTV ще могат да гледат първия епизод на новия български сериал „Белези“. Часове преди да се потопим в конфликтите, тайните и неочакваните обрати на сериала, актрисите Анастасия Лютова и Вера Йорданова, които изпълняват главните роли, бяха в студиото на предаването „Тази сутрин“.

Двете жени не разкриха много подробности за сюжета на сериала, но споделиха, че той засяга актуални и вечни теми като успеха, бедността, морала и истината – една или повече.

В сериала двете актриси играят жени, които са били приятелки като деца, но им се е случило нещо, което ги е разделило и ги е настроило една против друга, а сега животът ги сблъсква отново.

Героинята на Вера Йорданова, която също се казва Вера, е успяла да победи бедността и да стане много богата, но с цената на много жертви. За разлика от нея Надежда, чиято роля се изпълнява от Анастасия Лютова, е забременяла и е останала там, откъдето двете са тръгнали.

Снимка: btvnovinite.bg

Това е първата екранна роля на актрисата Анастасия Лютова, която по принцип се изявява в театъра. Тя сподели, че телевизията е много по-различна от сцената, но бързо е успяла да свикне и да се слее с образа:

„Разбрах какво играя, когато сложих костюма. Когато се облякох, сложихме грима и видях как ще изглеждам, това беше най-плътният контакт“, разказа тя.

За разлика от нея Вера Йорданова не е успяла толкова бързо да се припознае в героинята си, най-вече защото Вера от сериала е много богата:

„Къщата, в която живее героинята ми е невероятна, героинята ми е много успешна жена. И си спомням, че първия път, когато влязох в къщата, си помислих: „Как ще я почувствам тази къща като моя?“, толкова е коренно различна от моя вкус, но малко по малко се получиха нещата.“

Двете актриси коментираха и една от най-важните теми днес – ваксинацията срещу COVID. Анастасия Лютова сподели, че вече се е ваксинирала и насърчава всички хора да го направят, защото много опасни болести са били победени по този начин. От своя страна, Вера Йорданова призна, че малко се притеснява, но въпреки това ще го направи, тъй като има деца и мисли за тях.

Какво още казаха двете актриси от сериала „Белези“, който стартира тази вечер, може да чуете във видеото.