Холивудската звезда Киану Рийвс ще се превъплъти отново в ролята на Джон Константин - 17 години след излизането на оригиналния филм.

Актьорът за първи път изпълни ролята през 2005 г. във филма "Константин" по комиксите на DC, като в момента се работи по продължението "Константин 2" на Warner Bros.

 

Франсис Лоурънс отново ще режисира лентата, така че той и 58-годишният Киану ще се съберат отново за втората част на свръхестествения трилър.

 

Сценарият е дело на Акива Голдсман, който също така ще продуцира проекта чрез Weed Road Pictures, заедно с Джей Джей Ейбрамс и Хана Мингела от Bad Robot.

 

Подробностите за продължението се пазят в тайна, но самият Киану по-рано изрази привързаността си към ролята, така че не е изненада, че се завръща. Говорейки за ловеца на демони пред "Варайъти", Киану каза: "Просто обичах този свят и обичам този герой".

 

В края на оригиналния филм Джон Константин умира, но остава наоколо, за да спаси душата си, като попречи на демоните от ада да проникнат на Земята. Той се намесва в битката между архангел Гавраил и Луцифер.

 

При премиерата си преди почти две десетилетия "Константин" събра над 200 млн. долара (173 млн. паунда) в световния бокс офис и оттогава феновете отчаяно искат продължение - за щастие желанията им ще се сбъднат, пише още БГНЕС.

 

Вижте повече за Киану Рийвс в следващото видео: