Почитателите на романтични комедии веднага ще се сетят за ролята на Кейт Хъдсън в „Как да разкараш гаджето за 10 дни“ – една от класиките в жанра. Но актрисата, която следващия месец ще навърши 42, не се е снимала в романтична комедия вече 5 години. И е склонна да се завърне към жанра при едно условие – да участва във филми, режисирани от жени.

„Със сигурност ще се завърна към романтичните комедии“, каза актрисата пред списание „Women's Health“. „Но не ми харесва начинът, по който се опитват да ни убедят, че трябва да изглеждат романтичните комедии.“

Снимка: Getty Images

Кейт смята, че проблемът идва от там, че предимно мъже стоят зад различните кино проекти и налагат своя начин на виждане. Актрисата е намерила спасение от това в стрийминг платформата „Нетфликс“. Тя работи по романтична комедия, в която ще участва и ще продуцира.

Снимка: Getty Images

„Ще играя когато реша, но държа да разказвам история“, сподели тя. Кейт е категорична обаче, ще със сигурност ще се опита да стане и режисьор. Актрисата вече има един опит като режисьор, макар и на късометражен филм – „Cutlass“ от 2007 г., в който участва Кристен Стюарт.

Освен с „Как да разкараш гаджето за 10 дни“, Кейт Хъдсън е известна с ролята си в „Почти известни“, за която получи номинация за „Оскар“ и спечели наградата „Златен глобус“.