Kan Wakan пусна втория сингъл и видеоклипа към него от предстоящия си нов албум Phantasmagoria, Vol.2. Парчето се казва "Shining Bright Truth" и е с гост вокала Рейчъл Фанън - певица, номинирана за награда "Еми" и позната с работата си с култови имена като U.N.K.L.E. и Pussy Riot.

Нейният дрезгав и емоционален глас започва парчето на фона на единствен тон от синтезатор и перкусии. Вокалът и мелодията се развиват към богатите кинематографични атмосфери, изпълнени с призрачни вокални луупове и отделни тонове, типични за творчеството на Kan Wakan. 

Георги Линев, който е автор на поетичния и изпълнен със загадки текст, споделя, че песента е "бележка към себе си за типичната за всеки от нас тенденция към неискреност, самозаблуда и дори - живот в паралелна реалност. 

"Без значение дали през перспективата на социалните мрежи, професионалната маска или творческото его, песента е за онзи момент, в който вместо да се пазарим със себе си, приемаме, че е по-безопасно просто да продължим по своята траектория", допълва той.

Както клипът към "O’Mother" - първият сингъл от новия албум, така и този към "Shining Bright Truth" е заснет в България от изцяло българския екип на Handplayed Productions, с режисьор Васил Витанов и оператор Александър Бенев.

Във видеото трите героини (танцьорките Моника Мариус, Ели Колева и Цвета Дойчева, която е и хореограф на клипа) обикалят живописни градове, села и пътища в търсене на вдъхновение.

Албумът Phantasmagoria Vol2 ще бъде трети в дискографията на Kan Wakan и втори от трилогията със същото име, която започна с Vol1 през 2018-а година.

Още с дебютния си албум проектът на българина Георги Линев получава изключително добри ревюта от световни медии, като Rolling Stone, BBC1 и LA Weekly и прави история като първия български музикант с албум в класацията на сп. "Билборд" (под номер 37). 

Музиката и албумите му намират място в култови сериали, като Game of Thrones на HBO и The Kominski Method на Netflix, а освен работа и турнета със световни артисти (сред които - Arctic Mоnkeys, Royal Blood, Moses Sumney, Thundercat), той работи и с български изпълнители, включително като ко-композитор и продуцент на най-въртяната песен в ефира у нас в последните месеци - "Salty" на Рут Колева.