На 4 октомври "Егмонт" ще издаде "Безкрайното море", втората книга в научнофантастичната антиутопична трилогия от Рик Янси. Първата книга от нея – "Петата вълна", превзе бестселър класациите още с излизането си в САЩ, а екранизацията ще се завърти по кината през 2016 г.

"Безкрайното море" ще се появи на книжния пазар у нас едновременно в хартиен и електронен формат. Е-книгата ще може да се закупи в EPUB формат от iBooks Store и Amazon, както и в сайтовете за продажба на електронни книги, базирани у нас като biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook, ciela.com и mobilis.bg.

Книгата
Да преживееш първите четири вълни е почти невъзможно. Но не и за Каси Съливан. В нейния свят обаче доверието, което някога е свързвало хората, вече не съществува. Петата вълна се надига и Каси, Бен и Рингър са принудени да се изправят срещу Другите, чиято крайна цел е изтребването на човешката раса. Каси и нейните приятели не са виждали дълбините, до които Другите са се докосвали. Но и Другите никога не са си и представяли висините, до които човечеството може да достигне във финалната битка между живота и смъртта, надеждата и отчаянието, любовта и омразата.

За автора и отзивите >>

Авторът
Рик Янси е роден и израснал във Флорида. Завършва английска литература в университета "Рузвелт" в Чикаго и 20 години работи като данъчен инспектор, преди съпругата му да го вдъхнови и окуражи да последва мечтата си. От 2004 г. е писател на пълно работно време. Автор е на 13 романа и автобиография. Книгите му носят не само международно признание, но и престижни литератури отличия. Може да го посетите онлайн на rickyancey.com.

Отзивите
"Петата вълна" е забележителен феномен на книжния пазар отвъд Океана, който без съмнение скоро ще "залее" както Стария континент, така и България. Бестселър поредица на New York Times, Publishers Weekly и Amazon, преведена на над 25 езика, екранизацията по първата книга от нея вече е в ход. Зад продукцията, която ще се появи по кината през 2016 г., стоят GK Films и Sony Pictures, а в главната роля на Каси ще гледаме Клоуи Грейс Морец (от римейка на "Кери").

Повече за поредицата ще научите от тук.

Вижте трейлъра към книгата "Безкрайното море":

 

 

На книжния пазар от 4 октомври,
от ИК "Егмонт", цена: 12,90 лв