За пореден път премиерата на петия и последен филм за смелия археолог Индиана Джоунс беше отложена, този път с почти цяла година. Новото приключение на д-р Джоунс трябваше да се появи по кината през 2022 г., но вместо това сега го очакваме през 2023 г.

Причината за забавянето не се съобщава, но има предположения, че може да е свързано с контузията на Харисън Форд. Актьорът нарани рамото си, докато репетираше бойна сцена за новия филм.

Харисън Форд е на 79 години и това не е единствената му контузия в последно време. През 2014 г., докато снимаше филма „Силата се пробужда“ от поредицата за „Междузвездни войни“, вратата на „Хилядолетния сокол“ затисна крака на Форд и го счупи.

Снимка: Movie-screencaps.com

Почитателите на „Индиана Джоунс“ се притесняват, че последният филм е тръгнал по пътя на „Джеймс Бонд“. Работата по 25-ия филм за агент 007 започна през 2016 г., но поредица от инциденти, напускането на първоначалния режисьор и пандемията от COVID забавиха работата по филма и премиерата му, така че той излезе едва преди няколко дни – в края на септември 2021 г.

Предстоящият филм за Индиана Джоунс, който все още няма официално заглавие, ще е първият от поредицата, който няма да е режисиран от Стивън Спилбърг. И като се има предвид напредналата възраст на Харисън Форд, това ще е много по-различен Индиана Джоунс. Добрата новина е, че музиката отново ще е на композитора Джон Уилямс.