Мария Бакалова ще организира киноклас в Бургас това лято, като инициативата ще се реализира по покана на кмета на града Димитър Николов, съобщиха от пресцентъра на местната община. Оттам информираха, че кметът се е срещнал с Мария Бакалова. 

"Ти си голям наш посланик и винаги разказваш за Бургас, за което сме ти много благодарни. През последните години тук се снимат доста филмови продукции с подкрепата на общината. Освен съфинсиране, Бургас предлага и интересни локации – Атанасовско езеро, рибарското селище Ченгене скеле, остров Света Анастасия", каза кметът Димитър Николов.

Снимка: Getty Images

"Това е още една възможност да се промотираме пред световни кинокомпании. Мислим и работим в тази посока, защото градът има сериозен потенциал", допълни Николов.

Българската актриса Мария Бакалова стана новото попълнение в киновселената на "Марвел". На 5 май на голям екран излиза дългоочакваният "Пазители на галактиката 3". Звездният актьорски състав на филма включва Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Батиста, Брадли Купър, Силвестър Сталоун, пише още БТА.

През 2024 г. ще бъде премиерата на филма "Това, което остава" (What Stays After). Той е продуциран от NO BLINK Pictures, New European Wave Entertainment, както и от продуцентската компания на самата Мария Бакалова Five Oceans, която тя основава в партньорство с колегата си актьор и кинематографист, базиран в САЩ – Юлиан Костов. Проектът е финансиран от Националния филмов център с подкрепата на Община Бургас.

Снимка: Getty Images

Вижте повече за Мария Бакалова в следващото видео: