Сериалът "Йелоустоун" на "Парамаунт" е един от най-продуктивните сериали по американската телевизия. Съвременната уестърн драма, създадена от Тейлър Шеридан и с участието на Кевин Костнър в главната роля, ще има премиера на петия си сезон на 13 ноември.

„Йелоустоун“ вече има един спиноф по Paramount+, наречен „1883“, като още два са на път да се появят. Единият е „6666“, чието действие се развива в наши дни и е част от предложението на телевизионната мрежа "Парамаунт", а другият е предистория на Paramount+. Тази нова история за Йелоустоун ще бъде с участието на Харисън Форд и Хелън Мирън, според „Дедлайн“.

Сериалът разказва за семейство Дътън от Йелоустоун, собственици на ранчо за добитък, които се борят със суша, забрана и Голяма депресия. Харисън Форд и компания ще разказват предисторията на "Йелоустоун" (и продължение на "1883", който проследява първото поколение на семейство Дътън), насочена към последиците от Голямата война през 1918 г. и началото на забраната през 1920 г.

Снимка: Getty Images

Все още не е известно кого точно в сагата за Йелоустоун ще играят Харисън Форд и Хелън Мирън през 1923 г., но Paramount+ успя да уточни малко повече за сериала преди дебюта му през декември. "1923“ г. се фокусира върху следващите две поколения на семейство Дътън, които се борят да оцелеят от историческата суша, беззаконието и забраната, както и епидемията от кражба на добитък; всичко това се води под облака на Голямата депресия в Монтана, която изпреварва страната с почти десетилетие."

„1923“ става част от наследството, започнало с първия сезон на Тейлър Шеридан "Йелоустоун" по Paramount през 2018 г. Първите четири сезона на сериала - които проследяват главата на семейство Дътън, Джон (Кевин Костнър) - шесто поколение собственик на ранчото Йелоустоун на семейство Дътън, най-голямото в цяла Монтана, което е постигнало изключителен успех. Драмата за вътрешни семейни конфликти, индиански резервати и коварни предприемачи е със 9,3 млн. зрители.

Снимка: Getty Images

Сериалът "1883" с участието на Сам Елиът, посветен на първото поколение Дутънови, има също толкова впечатляващи резултати. Премиерата на историята за произхода на Дътън бе посрещната от 4,9 млн. зрители и надхвърли повече от два пъти предишния рекорд за най-гледан оригинален филм на Paramount+ в стрийминг, когато се появи през декември миналата година.

Добавянето на легендарен актьор от ранга на Форд (както и на носителката на "Оскар" Хелън Мирън) към вече успешния франчайз е твърде вероятно да спомогне за още по-силно увеличаване на положителните реакции на публиката към уестърн сагата, пише още БГНЕС.

Ако Харисън Форд не е достатъчен, за да пренесе франчайза в 20-те години на миналия век, в процес на работа е още един спиноф сериал, който ще разшири света на разказа в наши дни. „6666“, чието действие се развива в едноименното ранчо с голяма известност, ще бъде поредното предложение на Paramount Cable от ума на Тейлър Шеридан наред с оригиналната поредица „Йелоустоун“.