Проблемите с петия и последен филм от поредицата за Индиана Джоунс продължават. Тази седмица стана ясно, че още един член на екипа е получил инфаркт и е бил откаран в болница. Не се съобщава нищо за състоянието му в момента.

Източник на вестник „Сън“ разкрива, че докато са снимали последните сцени от филма, планиран за 2023 г., мъж от екипа е припаднал. Харисън Форд пръв е реагирал, спуснал се е към мъжа и е започнал да нарежда на останалите да повикат бърза помощ.

Медиците са оказали първа помощ на човека, след което той е бил откаран с линейка в болницата със съмнения за инфаркт.

Това е вторият подобен случай на снимачната площадка на „Индиана Джоунс 5“. Миналата година 54-годишен мъж почина в хотелската си стая в Мароко, където се снимат част от сцените за филма. Причината за смъртта му е инфаркт.

Самият Харисън Форд също пострада. При заснемането на една от сцените актьорът нарани рамото си и работата по филма беше спряна за няколко седмици, за да може той да се възстанови.

Холивудската легенда, която тази година навършва 80 години, влиза в ролята на великия археолог за последен път. Филмите за Индиана Джоунс са едни от най-обичаните в историята на киното, като изключение прави единствено четвъртата част, която получи предимно негативни отзиви, но беше огромен комерсиален успех.