Ремастерираната версия на култовата класика „Монти Пайтън: Животът на Брайън” в памет на талантливия режисьор Тери Джоунс ще бъде представена на 2 февруари, неделя, от 18:30 часа в „Дом на киното”.

Няма дори едничка шега, скеч или реплика в „Животът на Брайън”, които да не се врязват в паметта на зрителя като толкова смешни, колкото е възможно да бъдат. В своя втори филм Монти Пайтън представят язвителна, анархична сатира както на религията, така и на холивудските интерпретации върху библейските теми. 

Действието се развива в Юдея през 33 г. пр. н. е. – времена на бедност и хаос, но изобилстващи от месии, надъхани техни последователи и отчаяни римляни, които се опитват да въведат някакъв ред.

В центъра на събитията е Брайън Коен (Греъм Чапман) - неохотен бъдещ месия, който придобива слава в резултат на поредица абсурдни и смехотворни обстоятелства, които са като манна небесна за целия екип (Джон Клийз, Ерик Айдъл, Тери Гилиам, Тери Джоунс, Майкъл Палин и Чапман) да блеснат в разнообразни роли, докато осмиват всеки и всичко – от бившите парии, Пилат Понтийски и изкуството да се пазариш до лудите пророци, римските центуриони и разпъването на кръст.

Билети за "Монти Пайтън: Животът на Брайън" можете да намерите онлайн тук.