След като беше в процес на разработка в Showtime повече от две години, ръководеният от Гал Гадот проект "Хеди Ламар (Hedy Lamarr) ще премине в Apple TV+, като технологичният гигант ще съзададе минисериал от осем епизода.

Гал Гадот
Снимка: Getty Images

"Хеди Ламар" ще бъде продуциран от Гадот ("Жената чудо"), която също така ще играе в сериала, както и Сара Треем ("Къща на карти"). Дата на излизане в стрийминг платформата засега не е определена.

"Призната като "най-красивата жена в света", Хеди Ламар първоначално e възхвалявана и иконизирана, след това унищожена и в крайна сметка - забравена от американската публика, като през цялото време поддържа блестящия си ум активен, създавайки серия от изобретения, едно от които стана основа за технологията за разширяване на спектъра, която използваме днес", се казва в Apple TV+ резюмето на сериала.

Хеди Ламар
Снимка: Getty Images

Патентът се отнася до техника за разширяване на спектъра и метод със скок на честотата, като замисленото от изобретателите приложение било радиоуправлението на торпеда в американската армия по време на Втората световна война, но патентът не влиза в употреба в американската армия. Техниките биват въведени през 60-те години на миналия век, когато патентът на двамата изобретатели е изтекъл, но по-късни трудове признават приоритета на Ламар и Антийл.

Методът за комуникации със скок на честотата и разширяване на спектъра намират приложение в комуникациите на космически уреди със Земята, като например GPS системите и комуникациите на космическата совалка, криптираните военни комуникации, а най-скорошното им приложение е в Wi-Fi мрежите за безжичен интернет. 

Поредицата ще проследи невероятната житейска история на бляскавата холивудска актриса, като обхваща период от 30 години - от дръзкото бягство на Хеди от предвоенна Виена, през нейния възход по време на Златната ера на Холивуд, до нейният залез в зората на Студената война. 

Хеди Ламар
Снимка: Getty Images

Колкото до другите нови роли на Гал Гадот, тя ще се появи в супергероиския филм на DC "Жената чудо 1984", който ще излезе в киносалоните на 14 август. Актрисата ще участва и в предстоящи филми като "Смъртта на Нил" (Death on the Nile) и "Червено известие" (Red Notice), като в последният ще играе с Дуейн Джонсън и Райън Рейнолдс.