Midalidare Rock In The Wine Valley е сред най-очакваните събития на лято 2023 г.

Той ще се проведе от 30 юни (петък) до 2 юли (неделя) 2023 г. и хедлайнери са самите Scropions.

Две банди ще свирят в тях първия ден: Dynazty и Iron Savior.

Шведите от Dynazty и германците от Iron Savior идват за първи път в България, за да открият Midalidare Rock In The Wine Valley 2023. Двете групи ще свирят на 30 юни (петък), когато хедлайнери са легендите от Scorpions.

Dynazty са основани през 2007-а в Стокхолм, Швеция, като до момента групата има издадени осем студийни албума. Международният пробив идва с втория им запис "Knock You Down", който с излизането си през 2011 г. ги позиционира на световната рок сцена. Последвалият "Sultans of Sin" от 2012 г. затвърждава добрата посока на групата и тя отбелязва забележителни позиции в световните класации.

Iron Savior са създадени в Хамбург през 1996-а година като солов проект на мултиинструменталиста и продуцент Piet Sielck. Към него след това се присъединяват Kai Hansen от Helloween и тогавашният барабанист на Blind Guardian - Thomen Stauch.

Критиците веднага сравняват звученето на групата с банди като Judas Priest и Iron Maiden. От създаването си Iron Savior имат 12 студийни албума, две EP-та и едно официално концертно издание. През годините групата е претърпявала множество промени, като с днешна дата Piet Sielck е единственият член от първоначалния състав. Най-популярната песен на немската пауър метъл формация е "Heavy Metal Never Dies" от 2011 година, която има над 14 милиона слушания.

Сред останалите хедлайнер са Helloween и Europe, а цената за билет за всичките три дена е само 150 лева. Деца до 12 години нямат нужда от билет.

Пълна информация за Midalidare Rock In The Wine Valley може да намерите тук:

https://midalidarerock.bg