Певицата Деница Караславова спечели втората награда на международния фестивал за поп музика „Нова вълна“, който се проведе за 19-и път в Русия. Талантлива, артистична, млада, красива и дисциплинирана – това са все качества, които Деница притежава и бяха оценени високо от журито на конкурса.

Милиони зрители в Русия проследиха трите поредни вечери, в които нашето момиче представи международен хит, български хит и своя песен. През цялото време Деница стоеше на крачка от върха, което е огромно постижение за артист на крехката възраст от 19 години и от държава, която рядко изпраща свой представител на музикалния форум.

Музикалният си път Деница започва в родния Пловдив, където посещава школа по пеене. Само на 16 години се записва за участие в "Гласът на България" и става един от 12-те финалисти в него. Забелязана е от "Монте Мюзик" и подписва договор с музикалната компания, с която издават три самостоятелни сингъла.

През 2019 година от "Монте Мюзик" правят първи опит Деница да се представи на „Нова вълна“. Журито обаче не я допуска, като обяснението е, че е само на 17 години и съветват да се яви следващата година, защото има огромен потенциал.

През 2020 година COVID пандемията не позволи провеждането на фестивала. Щастлива за Деница Караславова се оказа 2021 година. Тя представи България достойно, уверено и определено в момента цяла Русия говори за нея.

Снимка: Аркадий Глухих

В началото на август българката записа песента „Queen of the Drama”, създадена специално за конкурса от международен екип. Сингълът вече е в дигиталните платформи, като очакваме съвсем скоро да има и клип.