Музикалната сензация на годината Били Айлиш, номинираната за 6 награди "Грами", направи своя режисьорски дебют с видеото към новия си сингъл "xanny" от дебютния й албум "WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?".

"Много съм развълнувана да ви покажа първия си проект като режисьор. Визуализациите са ми много интересни и съм горда да съм на място, където мога да представя креативната си визия точно, както си я представям. Благодаря на всеки, който ми се довери", сподели по-рано днес Били Айлиш.

Видеото идва в края на една невероятна година за 17-годишния глобален феномен. Миналия месец Айлиш беше номинирана за 6 награди "Грами" и влезе в историята като най-младият артист на всички времена с номинации във всички водещи категории на най-престижните музикални награди. 

Били грабна и статуетки за Най-добър нов артист и Любим алтернативен рок артист на Американските Музикални Награди, като по време на церемонията изпълнителката запали сцената с мощно шоу и изпълнение на хита си "all the good girls go to hell".

Напоследък Били беше удостоена и с титлите "Най-хитово лице на годината" на сп. Variety, "Жена на годината" на сп. Billboard и "Глобален артист на годината" на Apple Music.  

 По-рано тази година, изпълнителката, автор на песни и музикант дебютира под номер едно в класацията Billboard 200 с албума си WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?. Тя закова и първия си номер едно сингъл в Billboard Hot 100 с "bad guy", отличен за "Песен на годината" и "Запис на годината". От тогава сингълът е стриймван над 3,5 млрд. пъти в световен мащаб.

"WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?" е най-продаваният албум на 2019-а и най-големият Северноамерикански дебют на десетилетието (мъже, жени и групи), с над 313 хил. реализирани копия само в първата си седмица и позиция номер едно в Billboard 200 в две последователни седмици след премиерата си. Към днешна дата албумът е стриймван над 25 млрд. пъти глобално.

Албумът "WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?" е написан, продуциран и записан изцяло от Били Айлиш и нейния брат FINNEAS в родния им дом в Highland Park, Лос Анджелис. Същевременно FINNEAS е номиниран за две награди Грами, а именно в престижните категории Продуцент на годината (некласика) и Най-добро звучене на албум. 

Турнето ба Били Айлиш "WHERE DO WE GO? World Arena Tour 2020", разпродадено само за час, стартира на 9 март.