Филмът "Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов бе определен за Най-добър филм и спечели голямата награда "София – град на киното" от Международния конкурс на 19-ия София Филм Фест (СФФ). Лентата грабна и Наградата на публиката, която се присъжда на един от филмите от Международния и Балканския конкурс.

"Урок" е и фаворитът на журито в категорията Най-добър игрален български филм, както и на специалистите, определящи Наградата на ФИПРЕССИ.

УрокФилмът представя историята на Надежда - гимназиална учителка по английски език в градче близо до София. Стъписана от това, че неин ученик е извършил кражба, тя е решена да открие престъпника и да го накаже. Тази случка по време на работа рефлектира и в личния й живот. Тя е уведомена, че банката ще й отнеме къщата и ще я пусне на търг заради просрочени плащания по ипотеката. Решена да „изплува“ и да запази дома си, Надежда е готова на всичко, за да намери нужните пари, преди да е станало прекалено късно. Личният и професионалният й живот си противоречат, защото тя пренебрегва всички морални уроци, на които учи децата.

В лентата участват Маргита Гошева, Иван Бърнев, Стефан Денолюбов, Иван Савов, Иванка Братоева, Андрея Тодорова и др. "Урок" вече може да се похвали с цял куп награди от фестивали по целия свят – Япония, Швеция, Испания, Еквадор и др.