Преди 6 години писателят Джош Малерман публикува книгата си “Кутия за птици”, която се радва на известен успех. Интересът на книгата обаче скача до небето 4 години след това, когато компанията “Netflix” прави екранизация по хорър роман. И именно благодарение на тази изключително успешна екранизация, авторът се вдъхновява да напише продължението, което ще излезе на английски език в началото на следващата седмица.

Снимка: Getty Images

Филмът с бюджет от по-малко от 20 милиона долара, стана истински хит в стрийминг платформата, гледан от над 48 милиона акаунта. За главната роля беше избра актрисата Сандра Бълок, която изпълни роля на майка, превеждаща със затворени очи децата си през свят, пълен с демони, които никога не трябва да поглеждаш

Джош Малерман разказва, че когато е гледал екранизацията и филмът е свършил, той се е обърнал към годеницата си и е възкликнал “Но какво става с Малори след това?”, а тя му е напомнила, че като автор на книгата, единствено той би могъл да знае.

Снимка: Getty Images

Така писателят се е вдъхновил да напише продължение на романа, което да разказва какво се случва с главната героиня на историята.

“Когато започнах да пиша за Малори, осъзнах, че времето ѝ е дошло”, сподели той за The Hollywood Reporter. “Не го чувствах като продължение на “Кутия за птици”, а като история за един литературен персонаж, който съм обичал през целия си творчески живот”.

Продължението “Малори” ще излезе на 21 юли, а пътят му от идеята на автора до книжарниците е много по-кратък отколкото с първата част. Малерман казва, че първоначалната идея за “Кутия за птици” му е хрумнала през 2006 г., но е успял да публикува завършения роман едва 8 години по-късно.