Аланис Морисет - мултиплатинената изпълнителка и носителка на седем награди "Грами", обяви, че тръгва на европейско турне през 2020 г., за да отпразнува 25-годишнината от издаването на студийния й албум "Jagged Little Pill", както и за да подкрепи предстоящия си нов албум "Such Pretty Forks In The Road".

Миналия петък Аланис Морисет пусна втория сингъл от предстоящия си албум. Съавтори на парчето "Smiling" са Аланис Морисет и Майкъл Фаръл, продуцент е Алекс Хоуп (Troye Sivan, Ben Platt, Tove Lo). 

Аланис Морисет ще изнесе концерти в 13 европейки града съвместно с Liz Phair, като турнето започва в Копенхаген на 23 септември и приключва в AccorHotels Arena в Париж на 22 октомври. Билетите тръгват в продажба на 28 февруари. 

Още от 1995 г. Аланис Морисет става една от най-впечатляващите изпълнители, автори и музиканти в съвременната музика. Нейната експресивност и запомнящи се изпълнения през годините й донасят седем награди "Грами" и безброй фенове.

Дебютният албум на Морисет "Jagged Little Pill" от 1995 г. е последван от още девет еклектични и високооценявани студийни албуми. Канадската изпълнителка допринася много и за различни театрални постановки, и има роли на малкия и големия екран.

Отделно от артистичния си живот, Аланис Морисет се проявява като виден защитник на женското движение, както и на духовното, психологическото и физическото здраве. През 2016 г. Морисет създава "Conversation with Alanis Morissette" - месечни подкастове, включващи разговори с уважавани автори, доктори, учители и терапевти, с които коментира широки психологически и социални теми.

На 5 декември 2019 г. мюзикълът "Jagged Little Pill" направи своя дебют на сцената в Бродуей, Ню Йорк. 

Албумът "Such Pretty Forks In The Road" вече е наличен за предварителни поръчки в дигиталните платформи и излиза на 1 май 2020 г. 

Траклистът включва:

Smiling

Ablaze

Reasons I Drink

Diagnosis

Missing The Miracle

Losing The Plot

Reckoning

Sandbox Love

Her

Nemesis

Pedestal