Отдавна, много отдавна… още през 1992 г. за първи път на бял свят излиза култовата класическа история "Аладин", превърнала се в една от емблемите на "Дисни". Със сигурност не сте забравили красивата мелодия и пленителния блясък на анимацията, която се завръща още по-магична, по-зрелищна и по-завладяваща в пълнометражна версия.

Базиранa на приказката "Аладин и вълшебната лампа" от "Хиляда и една нощ", новата величествена продукция съчетава в себе си спомена по така обичания детски филм и абсолютната феерия от цветове и пищност, която буквално ще ни залее от големия екран.

Принцеса Жасмин копнее от цялото си сърце да опознае света извън стените на палата, в който живее. И точно, когато това й изглежда най-малко възможно, изневиделица, и то носещ се на вълшебно килимче, Аладин се появява в живота на красивата принцеса. Жестокият Джафар обаче помрачава щастието на двамата авантюристи, поставяйки едно единствено условие, което може да спаси Аладин от затвор. Той трябва да намери вълшебна лампа и да я занесе на Джафар, който безрезервно я желае. 

Режисьор на "Аладин" е култовият Гай Ричи ("Шерлок Холмс", "Шерлок Холмс: Игра на сенки"), а сценарият е дело на голям екип от професионалисти, сред които Джон Аугуст и Рон Клемънтс. В актьорския състав на филма рамо до рамо застават както нови, така и добре познати актьори. 

Ролята на Аладин е поверена на младия талант Мена Масуд, в ролята на принцеса Жасмин влиза Наоми Скот ("Звездни рейнджъри"), а Марван Кензари ("Бен-хур", "Убийство в Ориент Експрес", "Мумията") ще се превъплъти в образа на злия Джафар. Най-голямата изненада е невероятно симпатичният дух от лампата, в чийто образ влиза любимецът на зрителите Уил Смит ("Мъже в черно", "Аз, роботът", "Аз съм легенда").

Ориенталското великолепие на новата продукция ще бъде подкрепено от грандиозен визуален спектакъл, както и от препратка към сюжета на любимата анимация в комбинация с чисто нови елементи. За да бъде създадена тази атмосфера, екипът на продукцията строи декорите от нулата и няма детайл, който да е пропуснат или подценен. 

Намислете си три желания и потъркайте лампата заедно с "Аладин" - от 24 май 2019 г. в кината на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия. гледайте трейлър с български субтитри в следващото видео: