Има дълги филми, които те карат да се замислиш сериозно за живота си, или кратки и смешни, такива, които гледаш и забравяш и други, на които помниш само заглавието. Но има и филми, които е задължително да изгледа всяка жена. И противно на очакванията на мнозина, те не са само любовни!

Кино карта с филмите, на които да отделите внимание и време!

1. "Мостовете на Медисън"

Вечната Мерил Стрийп в една още по-вечна житейска тема - кроткостта на семейния живот и страстта, от която жената има нужда. Този филм може да ви даде много отговори на въпроси, които неминуемо сте си задавали. Това ли е животът? Къде изгубихме щастието? Или дори да ви помогне да направите своя избор. 

2. "Редник Джейн"

Няма интриги, само преодоляване и сила. Един достоверен разказ за женското упорство и желание. Има и няколко забавни сцени, които ни дават възможност да се отпуснем и да дишаме. Ако след този филм ви се прииска да ударите шамар на някой мъж, бихме ви разбрали.

3. "Усмивката на Мона Лиза"

Един от филмите, който можем да наречем мъдър. Показва нещо важно, което трябва да знаят всички жени - трябва да мислят самостоятелно. не става дума за някаква крайна феминистка лента, а за филм с добро актьорско присъствие и хубаво послание. 

4. "Пътят на промените"

Този филм може да гледате както сама, така и с цялото си семейство - съпруга и децата. Жената открива по нещо за себе си и може би накрая на филма ще си кажеш - "Все едно за мен са го правили".

5. "Фрида"

Силен филм за силна жена. Фрида е на 20 г., когато се омъжва за известния мексикански художник Диего Ривера - богат и развратен. В света на изкуството така или иначе е сложно, защото винаги трябва да си малко луд, за да присъстваш там. Като добавим сериозни здравословни промени и любови драми, няма как лентата да не е емоционално наситена и да не ви държи в сладко напрежение до края. Блестяща роля на Салма Хайек. Обърнете внимание и на музиката - защото е великолепна!

6. "Глава в облаците" 

Това е не просто заглавието на филма, а състояние на душата, в което са героите - леко налудничави, които все не успяват да си намерят мястото. Това е един красив филм, всеки кадър е наслада за окото, наситена с естетика. 

7. "Ма ма"
Една от многото трагични роли на Пенелопе Круз, които тя изиграва с болезнено съвършенство. Защото животът никога не е споделена любов и любящо семейство. В същността си той е това, което се случва след зоната ни на комфорт, а жените сме истински точно там, където трябва трябва да направим своите избори да сме силни, или да се предадем!

8. "Невероятната съдба на Амели Пулен"

По случайно стечение на обстоятелствата фантазьорката Амели започва да се намесва в животите на хората около нея. Същевременно интересните, малки, но красиви моменти от нейния собствен я заобикалят отвсякъде. Хубавото е, че Амели има очи да ги види. Има сърцето да се наслади на сладостта, с която се пука коричката на крем брюлето, или на топлината, която обгръща дланта, когато я мушне в чувала с боб на пазара. Филмът е с прекрасната музика на Ян Тиерсен.

9. "Джия"

Суровата действителност от света на модата - живот в лукс, срещи, показност... И животът на модела бунтар Джия, изиграна с прелестната чаровност на Анджелина Джоли. 

10. "Коко преди Шанел"

Филм за силната жена, която изпреварва времето си, но не се притеснява да отстоява себе си и собствените си интереси. В случая не става дума само за корсети и шапки, а за преодоляване на наложени нрави и порядки. Филмът е сравнително дълъг, но ако имате достатъчно време и търпение ще се насладите на наистина красиви кадри.