Антонио Бандерас с цяло име Хосе Антонио Домингес Бандерас днес навършва 62 г. На 14 г. си счупва крака и счупеното носи щастие на милиони негови фенове по света. Защото ако не беше счупеният крак, сега Бандерас щеше да е футболист. 

КУЛТОВИ СНИМКИ ОТ ЖИВОТА НА бАНДЕРАС РАЗГЛЕДАЙТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Преодолял това първо препятствие, Бандерас напуска Испания, за да търси късмета си в Холивуд. По това време не знаел и думичка английски, но учел езика в движение. 

Тъмните му къдрици и магнетичен поглед го правят неустоим за жените. А с латино визията и акцента в речта си пленява много сърца. През 1996 г. се развежда със своята съпруга Ана Леса след 8-годишен брак. Повод много жени да сложат червеното червило и надеждите. Малко по-късно Бандерас открива любовта у Мелани Грифит и двамата са заедно до 2015 г.

Снимка: Getty Images

Актьорът със сигурност е присъствал в сънищата на много дами. Особено след известната си фраза 

Може би бих могъл да бъда жена — само, за да видя как изглежда светът от другата страна.

Дори имената на филмите, в които участва са съблазнителни - "Ще срещнеш висок тъмнокос непознат“, "Кожата, в която живея“, „Пътници любовници“, "Фаталната жена" и др.

А спомняте ли си горещите сцени с Анджелина Джоли в "Първороден грях"?

Етикетът "латино любовник" обаче никак не е по вкуса на Бандерас. 

„Остаряването е нещо напълно нормално. Доволен съм, когато хората казват за мен „даа, поостаря, побеля!” В края на краищата и вие бихте се побъркали от този скапан етикет „латино любовник”.

Снимка: Getty Images

КУЛТОВИ СНИМКИ ОТ ЖИВОТА НА бАНДЕРАС РАЗГЛЕДАЙТЕ В ГАЛЕРИЯТА