„Не бях сигурна каква рокля търся, но единственото нещо, което исках, е да бъде в сиво-син цвят.“ Тя се казва Карина Дошева и тази година е абитуриентка. През какви радости и драми минава едно момиче, което тази година завършва училище, четете в специално интервю за Ladyzone.bg.

РОКЛЯТА - ДРАМИТЕ НА ЕДНА АБИТУРИЕНТКА

Карина завършва през май месец тази година. Но търсенето на перфектната рокля започва още през ноември 2023. „Обиколихме голяма част от бутиците в София, пробвах най-различни модели, но нищо не ми допадаше“, признава тя. 

Погледът й е привлечен от дизайнерска рокля, която открива в края на 2023 г. По нея имало само няколко детайла, които Карина искала да промени. Разбира се всичко може да бъде коригирано. Семейството й оставя капаро от 500 лв. и дизайнерът започва да шие роклята.

БЯХ, МЕКО КАЗАНО, РАЗОЧАРОВАНА СЛЕД ПЪРВАТА ПРОБА!

В този момент Карина се сблъсква с първото разочарование. Роклята не била това, което си представяла. Абитуриентският бал е специален момент за (почти) всяко момиче. А роклята е основна част от цялостната визия. Представете си и всички последващи снимки, които цял живот ще ви напомнят как сте изглеждали в този важен момент. Искате ли да ги разглеждате с удоволствие, или ще предпочетете да забравите как сте изглеждали?

"Стана направо противоположното на това, което бях обяснила, че искам“, признава Карина.

За съжаление нещата не се променят и след втората проба на роклята. Дори напротив.

„Втората проба беше още по-зле, изобщо не се харесвах в тази рокля“, сподели разочарованата абитуриентка. В онзи момент това силно притеснило Карина. Плакала много и дори не искала да ходи на бала си. След като драмата е разрешенаотминава, тя вече се смее на тази история. 

По-голямата част от ателиетата приемат поръчки за шиене на абитуриентски рокли до края на февруари месец.

Именно тогава, съвсем случайно, Карина намира своята рокля в друг магазин. „Гледайки я на закачалката, роклята изобщо не беше по мой вкус, но съм щастлива, че я премерих, макар и да беше сиво-зелена, а не сиво-синя“, обяснява тя. За нея това се превръща в перфектната рокля. Цената й е 1080 лв.

Снимка: Карина Дошева

ОБУВКИ ЗА 40 ЛВ. И РЕЗЕРВНИ МАРАТОНКИ

В търсенето на чанта и обувки, абитуриентката била в пъти по-решителна. И тук тя имала предварително определен критерий и за двете – да бъдат в сребърен брокат.

Чантата купува бързо и отново случайно. „Беше точно това, което исках“, признава Карина. За нея дава 60 лв. 

Търсенето на обувки обаче продължава с месеци. „Изненадах се от това, че тази година имаше малък избор на сребърни обувки“, откровена е Карина. Тя не намира мечтания чифт в София и стига чак до Пловдив. За съжаление дори и в този голям град магазините не успяват да предложат най-подходящото за нея.

„Накрая си поръчах от един съмнителен сайт, почти в последния момент. Пристигнаха точно тези сандали на ток, които си представях“, с усмивка казва Карина. Елегантните сандали са на стойност 40 лв.

Карина има само един проблем - рядко е ходила на ток! Абитуриентката е  обувала такъв тип обувки преди бала си само няколко пъти - броят се на пръстите на едната й ръка.

„Не смятах, че ще издържа цяла вечер на ток“, признава тя. Затова си поръчала и маратонки в същия цвят. Избира сребърното, защото според нея този цвят е елегантен. Цената, на която купува маратонките, е 30 лв.

Но това не е достатъчно за визията на една абитуриентка. Какво още ли? Продължете с четенето.