Любимите лица Диляна Попова и Александър Сано ще са водещите на първия сезон на „Островът на 100-те гривни“ в България. Зрителите ще видят най-новата телевизионна двойка у нас през септември, когато bTV ще излъчи първото издание на световния приключенски феномен. Попова и Сано ще се впуснат в най-новото вълнуващо риалити заедно с 30 участници и ще бъдат до тях през цялото време, за да покажат най-интересните моменти по пътя им към голямата награда от 300 000 лева.

Диляна и Александър ще съпреживеят заедно с приключенците най-интригуващите битки за надмощие, различните изпитания за ума, духа и тялото, на които те ще бъдат подложени, а на финала трима от тях ще се борят за своя дял от най-големия награден фонд, даван до този момент в риалити формат в българския ефир. Двамата водещи имат за задача да коментират всички битки и събития в риалитито и да въведат зрителите в сложните стратегии и взаимоотношения между участниците.

"С Диляна се познаваме от 19 години - от едно предизборно турне на дясна партия, която вече не съществува", каза Сано по време на гостуването си в "Тази сутрин" по bTV.

"Моята мечта е, ако мога да живея по няколко месеца в годината на подобно топло и готино място", каза Попова за екзотичната дестинация, където ще се снима предаването.

"Чисто физически си подготвям имунната система с имуностимуланти, за да мога да издържа там всеки ден", допълни тя.

"Да не остане някой с погрешни впечатления - съвсем не отиваме на курорт, там ще е едно гърбаво бачкане", каза Александър.

"Има много интересни хора, които ще участват", допълни Сано за кастинга на предаването.

"Надявам се да видим много красиви човешки взаимоотношения", каза още той.

„Да бъда водеща - и то на такъв формат - е изключително предизвикателство. Обичам приключенията, обичам адреналина, а в това риалити има 30 невероятни мъже и жени, с които да ги споделя под една или друга форма", каза Диляна.

"Най-интересна за мен ще бъде социалната им игра, стратегиите, приятелствата им, които ще ги водят напред. А фактът, че ще бъда в ролята на водещ заедно със Сано ми дава увереност, че не само ще успеем да предадем на зрителите емоциите и най-интригуващите моменти в риалитито, но и ще се забавляваме“, сподели Попова.

„Със сигурност е много хубаво да имаш до себе си партньор, с когото да се подкрепяте в едно подобно преживяване. В оригинала на формата водещият е един. Затова се радвам, че ние ще разчупим правилата, а най-хубавото е, че ще го направим с Диляна“, допълни Сано.

Снимките на първия сезон на "Островът на 100-те гривни" ще бъдат през лятото на една от най-екзотичните дестинации в света. Там участниците ще изпитат възможностите си да оцеляват - далеч от комфорта на цивилизацията и да създадат общество със свои собствени правила, в което най-голямото богатство е на ръцете им: гривната!

Форматът е собственост на Talpa Studios и Monday Media ©, а оригиналният формат - на Джон де Мол, Вим ван Дам и Юрик Вандерворст.