Лорън Саймънс е на 9 години и в момента учи електроинженерство в Техническия университет в Айндховен – специалност, която е достатъчно сложна дори за студенти, навършили възраст за дипломиране. Лорън е на път да завърши своето висше образование през декември, след което планира да запише докторска степен в същата специалност, докато едновременно учи медицина, заявява пред CNN неговият баща.

Родителите му Лидия и Александър Саймънс смятали, че бабата и дядото преувеличават, казвайки, че момченцето има дарба, но скоро учителите му потвърдили. Лорън решавал тест след тест, за да бъде установена степента на уменията и знанията му.

„Казаха ни, че той е като гъба“, заявява бащата Александър.

И до днес родителите нямат логично обяснение защо тяхното дете е способно да учи и въприема толкова бързо. Майката обаче има своя теория.

„Ядох много риба по време на бременността.“

Преподавателите в учебното заведение описват момчето като „изключително“.

 „Лорън е най-бързият студент, който сме имали някога. Той не само е хипер интелигентен, но е и много симпатично момче“, заявява директорът на Техническия университет в Айндховен.

Уменията на 9-годишното момче не са останали незабелязани и много престижни университети по света вече се надпреварват за неговата докторантура.

Родителите на Лорън обаче са внимателни и искат детето им да се наслаждава на живота.

„Не искаме той да приема прекалено сериозно нещата. Той прави каквото иска. Трябва да намерим баланса между факта, че то е дете и неговите таланти.“

Като всички деца на неговата възраст, 9-годишният Саймънс обича да играе на телефона си и с кучето си Сами, но за разлика от връзстниците си, той вече знае с какво иска да се занимава -  да разработва изкуствени органи. Междувременно малчуганът трябва да завърши своята бакалавърска степен и да избере университет за докторската. А преди това Лорън ще се наслади на заслужена почивка в Япония.