Какъв по-добър начин да изразите обичта и загрижеността си към любимия човек от музиката - особено когато ограниченията заради COVID-19 не ви оставят други възможности?

Тъй като не е допуснат да посети болната си съпруга в клиниката, 81-годишният Стефано Бодзини решава да й изнесе серенада с акордеон на улицата пред сградата, за да повдигне духа й.

Трогателният жест на италианския дядо е заснет, като видеото вече стана вайръл във Фейсбук, съобщава Си Ен Ен.

Докато Карла Саки - неговата съпруга от 47 години, гледа от втория етаж на болницата в Кастел Сан Джовани (град в северната част на Италия, регион Емилия-Романя) трубадурът с акордеон й изпълнява любовни песни под прозореца.

Снимка: Facebook/@Valerio Marangon

Той открива изпълнението си с "Испански очи" от Енгелберт Хъмпърдинк, преди да изсвири селекция от любимите композиции на жена си.

Облечен в червен пуловер, тъмносин панталон, шапка и с маска на лицето, Бодзини свири ентусиазирано на акордеона, докато съпругата му и още две дами в болницата - всичките с маски на лицата - гледат виртуозните му изпълнения отгоре.

Може да се види как Бозини ритмува с крак, докато свири на акордеона, след което маха на жена си в края на изпълнението.

На фона на прекрасните мелодии могат да се чуят хора около него, които казват на италиански "Браво!" и "Колко красиво, този мъж изнася серенада на жена си, която е в болницата".

Снимка: Facebook/@Valerio Marangon

Клиниката не лекува пациенти с COVID-19, но посетителите нямат право да влизат в сградата заради ограничения, наложени в отговор на пандемията от новия коронавирус.

Според ANSA Бозини е пенсиониран член на Алпините - специална планинската пехота на италианската армия, а шапката е част от униформата му.

От италианската информационна агенция допълват още, че той винаги свири на акордеон, а двамата със съпругата му са женени от 1973 г.

Вдъхновяващата история бързо превзе социалните медии, като дъщерята на Бозини написа във Фейсбук: "Това е моят татко… единствен и неповторим!".