Мет Гала несъмнено е една от най-главозамайващите вечери в света на модата. Тази година не беше изключение. В случай, че сте пропуснали най-впечатляващите рокли и костюми - вижте ги в галерията ни:

А ето и какво интересно се случи междувремено по време на галавечерта в Ню Йорк:

Още една бременна звезда

Снимка: Getty Images

Определено изненадата на вечерта беше бременната Серина Уилямс, която се появи на Мет Гала с наедряло коремче в компанията на съпруга си Алексис Оханян. Покрай нея обаче някои пропуснаха и новината за бременността на още една звезда – модела Карли Клос. Тя също е в очакване на второ дете и дебютът с бременно коремче беше именно на тазгодишната гала вечер за набиране на средства в полза на Института за костюми към музея "Метрополитън" в Ню Йорк. Придружаваше я съпругът й Джошуа Къшнър, от когото тя има син Леви.

Марго Роби в рокля, носена от Синди Крауфорд преди 30 г.

Снимка: Getty Images

С визията си на Мет Гала актрисата Марго Роби почете две легендарни модни икони. Тя се появи на червения килим в разкроена черна рокля на Chanel с прозрачен корсет и златни кантове – модел, който преди това е бил носен от легендарната Синди Крауфорд.

"Облечена съм в Chanel, тази рокля е носена от Синди Крауфорд през 1993 г. Преработиха я за мен и очевидно е по дизайн на Карл Лагерфелд. Всъщност се чувствам наистина страхотно в нея", казва Марго за роклята, която е създадена преди цели 30 години.

Робърт Патинсън и Суки Уотърхаус с дебют като двойка на Мет Гала

Снимка: Getty Images

Макар да са заедно от 2018 г., това е първата Met Gala за актьорите Робърт Патинсън и Суки Уотърхаус като двойка. През повечето време предпочитат да са извън светлините на прожекторите, но галавечерта ги подтикна да позират пред фотообективите със стил, класа и демонстрирайки любовта си.

Майка и дъщеря на Мет Гала

Снимка: Getty Images

Обичайната комбинация на подобни събития е съпруг и съпруга или двойка, но Кейт Мос избра за своя компания на тазгодишната Met Gala своята известна дъщеря Лила, която е на 20 години. Двете не останаха незабелязани в целия поток от знаменитости – бяха координирали визиите си - облечени в рокли в цвят пудра.

Защо по-голямата дъщеря на Ким Кардашиян я придружи, но не я видяхме на червения килим

Снимка: Getty Images

9-годишната Норт Уест също се беше запътила към Мет Гала, но изчака мама Ким в колата. Защо се питат всички? Според правило от 2018 г., цитирано от The Hollywood reporter, гостите на звездното събитие трябва да са навършили 18 години. Е, сладката Норт Уест има още 9 години, в които да си помисли кой ще е първият тоалет, с който ще се появи на главозамайващата вечер през 2032 г.