Серина Уилямс е в очакване на второто си дете със съпруга си Алексис Оханян. Тенис звездата съобщи новината в Инстаграм с поредица от снимки, на които позират двамата с Алексис, а на една от тях 41-годишната американка нежно е обхванала корема си с ръце.

„Бях много развълнувана, когато Ана Уинтур покани трима ни на Мет Гала“, гласи постът в социалната мрежа.


Миналата година Уилямс написа есе за „Вог“, в което сподели своите надежди да направи „революция“ извън тениса, както и желанието да има второ дете.Серина и 40-годишният Алексис, който се съосновател на платформата „Reddit“, вече имат едно дете – 5-годишната Олимпия.

Снимка: Getty ImagesПървото раждане на шампионката не е било никак лесно. Наложило се спешно цезарово сечение, а след раждането раната ѝ се отворила отново и лекарите са открили множество животозастрашаващи кръвни съсиреци в тялото ѝ.

 


След раждането на дъщеря си Уилямс разказва пред сп. People, че макар да се е чувствала щастлива, че е жива, са последвали шест седмици на легло, в които се е възстановявала, докато се е опитвала да се адаптира към майчинството.

"През целия си живот съм подлагала тялото си на физически натиск до краен предел", казва тя. "И това е единственият момент, в който не можех да контролирам нищо. Не можех да притискам тялото си. Тялото ме натискаше максимално. Това беше толкова трудно."


Снимка: Getty Images


Серина Уилямс и Алексис Оханян обявиха годежа си през декември 2016 година. Двамата сключиха брак само 11 седмици, след като на бял свят се появи дъщеричката им Алексис Олимпия Оханян на 1 септември 2017 г.

Вижте всички снимки на бременната Серина уилямс от Мет Гала 2023 в галерията ни горе.