Първата среща с родителите на вашия партньор може да бъде доста смущаващо. Не е случайност, че режисьорът Джей Роач не се спря само с комедията "Запознай ме с вашите", а продължи и с "Запознай се с нашите" - това е тема, която е благодатна на конфузни ситуации и по нея винаги има какво да се каже. Срещата с родителите е важна стъпка в отношенията и от нея често зависи бъдещето на двойката. Никой няма привилегията да направи първо впечатление два пъти, а според психолози точно то остава най-трайно в съзнанието на хората. Ако имате "лошо" поведение пред родителите на любимия си, рискувате те да поставят емоционални бариери между тях и вас, което ще затрудни установяването на дългосрочни отношения.

Подбрахме осем гафа, които биха довели до червен картон на семейната вечеря с "техните", които няколко брачни терапевти споделят пред британската медия "Huffington Post". Това са табутата, които могат да превърнат всяка принцеса в злия дракон. 

1. Мръсни вицове и време за натискане
Публичните прояви на обич са чудесно нещо, но има разлика между обич и това да се "изядете на масата". Подходящото време и място за интимните ви моменти определено НЕ е това. Не е нужно и да сте студени, далечни или роботизирани - няма лошо в това да се държите за ръце, леките докосвания също са сладки начини да комуникирате, стига да показват загриженост, а не да препращат към горещи моменти. Също така, НЕ говорете за секс, особено за собствения си сексуален живот. Дори ако родителите му имат мръсно чувство за хумор, смейте се и не давайте много личен принос към темата. Нека не се заблуждаваме - всякаква препратка към сексуалния живот на детето, не е необходима за повечето родители, те просто не искат и да чуват подобни неща.

2. Демонстрирате обич към чашката или ви гони махмурлийска жажда
Ако сте с много тежък махмурлук, е по-добре да отложите срещата, отколкото да си търсите айрана на масата и да се наливате с вода като жаба... Ясно е за всеки, че ако се напиете на самата вечеря, сте обречени на провал. Подобно поведение показва, че нямате самоконтрол и вземате лоши решения. Първата среща с родителите на важен за вас човек изисква да сте присъстващи наистина там, възпитани, опознаващи и себе си - нищо от това не е възможно, ако сте опиянени от сериозна бройка чашки вино. 

3. Нека си поговорим за спорни теми като религия, политика, пари или секс
Не! - това е златно правило, защото ще ви струва скъпо, ако не се придържате към него. Ако вие и половинката ви споделяте едни и същи мнения, не си мислете, че е задължително родителите му да имат същите възгледи. Всъщност дори и да сте сигурни, че вашето мнение е в синхрон с това на техните, много хора смятат, че е проява на лош вкус да се засягат тези теми на първа среща. Сексът и парите - макар и хората да смятат, че светът се върти точно около тях, родителите не биха се зарадвали, да разберат, че вашият свят се върти около това. Можете да кажете, че домът им е прекрасен, но не и да попитате колко струва часовникът на баща му - най-добре е финансовите въпроси да почакат.

4. Време за шоу!
Едно е да избягваш някои теми и да си сдържан за една вечер, друго е да си изкуствен и да представяш себе си за някого, когото определено не си. Вие сте там с приятеля си и е много вероятно да забележи, че се преструвате. А и не забравяйте, че ще бъдете разкрити в някакъв бъдещ момент, а това наистина ще навреди на отношенията ви. Ако партньорът ви е приел такива, каквито сте, това ще трябва да е достатъчно и за родителите му, затова бъдете себе си. Предполага се, че те са чували някоя друга добра дума за вас и също така не е необходимо да разказвате за успеха си в гимназията или спортните награди (освен ако не ви попитат) - не сте на One man Show все пак. Мълчанието също не е злато в тази ситуация - потърсете баланса. Хубаво е да сте приветливи и да говорите по темата, а да не бягате от комуникация, но и да сте сдържани по-деликатните въпроси. 

5. Бързите чатове не пречат
О, напротив! Избягвайте да използвате телефона си, да изпращате текстови съобщения, да проверявате имейлите си или да сърфирате в социалните медии. Това показва пълна незаинтересованост към родителите му, а и към самият него. Дори и да виждате в телефона си шанс да се измъкнете от конфузна тема, вие ще си създаде още по-голям проблем, посягайки към него.

6. А пък моите родители... 
Бъдете отворени и не сравнявайте родителите си, освен ако не откривате прилика. Положително е да кажете, че баща ви е учил в същото училище, но е лошо да подчертаете, че сте възпитавана по коренно различен начин. Вашият партньор е различен човек с различен произход от вас и затова го обичате. Отидете на срещата с напълно отворен ум и без очаквания. 

7. Нека те почистват след теб, ти си на гости
Да, на гости, но и не съвсем. Важно е да предложите помощ при почистването. Жестът означава много, макар и да е еднократен. Разбира се, при отказ ще е нелепо да настоявате, но е хубаво да се застраховате поне с предложение за помощ.

8. Облекло като за у дома
Не отивайте с пижамата си - вие все още не сте едно семейство. А ако просто сте се измъкнала от леглото, това ще покаже, че тотално не искате да впечатлите техните и донякъде е обидно и за партньора ви. Несериозно е да ги срещнете за пръв път и да не обърнете внимание на визията си, особено след като предварително сте знаели за тази среща. Уважете ги и се погрижете за външния си вид.

Предстоят семейни празници и пикът на срещите с нашите и вашите наближава. Пожелаваме успех за първите срещи и спокойствие на всички останали!