Те са звезди и много хора по цял свят ги харесват. Някои обаче ги харесват буквално до смърт. При едни от най-забележителните покушения целите са Мадона, съпругът на Сандра Бълок и дори президента, заради Джоди Фостър, пише руското издание на Мarie Claire. Ето на кои звезди славата е донесла освен пари и бляскави моменти и страх. 

1. Мадона - булка или без скалп

В средата на 90-те американската поп кралица Мадона е преследвана от свой поклонник. Мъжът дълго време я проучва, изучава живота и навиците й, къде и как се движи, а също и къде живее. Този неин фен бил толкова впечатлен от певицата, че искал на всяка цена да се доближи максимално близо до нея. След като отткрива адреса й, решава да проникне в дома й. Това че има охрана ни най-малко не го спира. Схватката помежду им не е сериозна, но все пак има агресия. 

След като се намесва и полицията, се оказва, че мъжът, който така плътно е преследвал Мадона, се казва Дюи Хоскинс. След обиск на жилището му, там били открити множетво снимки на певицата. Всички стени на стаите били облепени с плакати и фотографии на звездата. 

По-късно в отговор на един от въпросите от властите, Хоскинс отговаря, че я обичал и пред него имало само 2 пътя - да се оженят или да й свали скалпа. След няколко медицински експертизи, той е признат за невменяем и е настанен за принудително лечение в клиника в САЩ.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

2. Джоди Фостър и президентът

През 1981 г. се случва едно от най-сериозните покушения върху известна личност - опитът да бъде застрелян президента Роналд Рейгън. Престъпникът стреля по него 6 пъти, но никой от тях не е смъртоносен. 

Задържаният е Джон Хинкли. Това, което разказва на полцията по-късно обаче, силно ги изненадва. Оказва се, че неговата цен не е бил президентът на САЩ. Със своята отчаяна постъпка той се опитал да привлече вниманието на любимата си актриса Джоди Фостър.

В родължение на няколко години преди това Хинкли я е следил, изпращал й е подаръци и се е надявал тя да му обърне внимание. След като това не се случва, ядосаният фен решава да организира покушение над Белия дом.

Снимка: БГНЕС

3. Бомбата с киселина за Бьорк

Рикардо Лопес от Уругвай е един от най-страстните фенове на певицата Бьорк. Той знае биографията й наизуст както и всичко за личния й живот. 

През 1996 году Рикардо разбира, че Бьорк с е среща с известния британски музикант Голди (Клифърд  Прайс). Тази новина толкова го огорчила, че той решава да убие певицата.

През септември същата година престъпникът изпраща бомба с киселина в дома на певицата. След това се връща вкъщи, включва си видеокамерата и се самоубива. Впоследствие в дома му са открити и видеа, в които той е записвал чувствата си към Бьорк, както и личен дневник, посветен на нея, който съдържал цели 803 страници. 

Снимка: bTV

4. Сандра Бълок и жената, влюбена в нея

Марсия Валънтайн дълго време биа влюбена в американската актриса Сандра Бълок. Според нея на общото им щастие пречел единствено и само съпругът на актрисата Джеси Джеймс. Тя няколко пъти опитвала да развали брака им с черна магия. След като това не помага, Марсия Валънтайн пристига пред дома на Бълок с единственото желание да убие съпруга й.

Стигайки до мястото, тя ляга пред къщата. Мислейки, че жената не е добре със здравето, съпругът на Сандра Бълок й се притекъл на помощ. Тогава тя се опитала да го сгази с колата си. Трите й опита обаче били безуспешни. 

След покушението престъпницата се опитала да се скрие, но била заловена още на другия ден. Осъдена била на 3 години затвор.

5. Барак Обама

През 2013 г. в САЩ гръмна странен случай - Барак Обама получи плик с изключително опасна отрова. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг получи точно същия пакет. Опитът за убийство на президента е сериозно престъпление и ФБР бързо започна да търси подателя на смъртоносните пакети. Няколко дни по-късно службата на тайните служби получава обаждане от жена, която се представила като Шанън Ричардсън. 

Тя съобщава, че подозира собствения си мъж в тези покушения. Натаниел Ричардсъна е заловен само след няколко часа. Срещу него обаче няма доказателства, а детекторът на лъжата показва, че той казва истината.  

Оказало се, че истинският престъпник била самата Шанън. 

Снимка: Getty Images

6. Джон Ленън

Човекът, който на 8 декември 1980 г. натиска спусъка и убива Джон Ленън, се казва Марк Чапмън. Това име споследствие става известно на цял свят и на всички фенове на "Бийтълс".

Един от най-заклетите фенове на групата не може да преживее новината, че тя се разпада. Злобата и агресията му се концентрират именно върху Джон Ленън, когото той обвинява за края на бандата. 

7. Кучетата на Лейди Гага

В началото на 2021 година мъж отвлича кучетата на Лейди Гага и ранява човека, който ги разхождал. Френските булдози Коджи и Густав са отнети насилствено. 

Лейди Гага обяви награда от половин милион долара за двете кучета и два дни по-късно те бяха върнати в полицията от жена на име Макбрайд.

По-късно властите в Лос Анджелис са задържали трима мъже на възраст 18, 19 и 27 години, като те са обвинени в опит за убийство и грабеж. Задържани са и двама мъже на 40 и 50 години, които са подпомогнали престъплението. Полицията е успяла да установи, че един от тях има връзка с жената, върнала домашните любимци.