Сигурни всеки познава човек, който независимо от деня и времето, винаги посреща със супер енергично "Добро утро!" Чак се чудим откъде черпи цялата тази жизненост и защо никога не е изморен и в лошо настроение?! 

Тя/той се събужда с изгрева на слънцето, ходи на тренировка преди осем часа сутринта и е винаги навит за приключения след работа и през уикенда. А повечето от нас разчитат всеки ден на кафе и лягат изморени след работа, без сили за нищо друго. Тайната е в тези 5 навика. 

Яжте добра закуска

Чувствате се уморени през деня? Променете си диетата. Заложете на балансирана закуска, която да ви снабди с енергия за деня и да стабилизира кръвната ви захар. Яжте храни, богати на въглехидрати като плодове и зеленчуци. Добър избор за закуска, която ще ви поддържа сити е гриловано авокадо със сирене фета и домати – вкусен и полезен старт на деня.

Стимулирайте креативността си още от началото на деня

За да започнете деня с две стъпки напред пред другите, стимулирайте креативност още като се събудите. Например, ако свирите на музикален инструмент, отделете време да се упражните – това развива мозъка на всяко едно ниво и е цялостна тренировка на ума. 

Развийте социалните си умения

Ако работата ви изисква да сте всеки ден точни и навреме, това сигурно ви смачква психически. Щастливците се чувстват добре, когато срещат нови хора, докато други намират подобни отношения за изтощителни. За да намалите това усещане, е важно всеки ден да развивате социалните си умения. Просто разговаряйте все повече и повече с нови хора. Веднъж спре ли притеснението, ще почувствате прилив на енергия.

Пийте повече вода

Макар и да звучи просто, много хора пренебрегват този съвет и страдат от симптоми на дехидратация всеки ден. Старайте се да пиете по чаша вода на всеки час и избягвайте напитки като сода, кафе или сок, които в зависимост от количеството захар, може да ви дехидратират още повече. Ако пък не обичате да пиете само вода, добавете си резенчета сезонни плодове, за да внесете вкус и да се освежите.

Оставете телефоните и се наспете

Средно мозъкът на възрастните има нужда от седем-осем часа сън всяка нощ. Но наистина ли спите толкова? Ако отговорът е не, легнете си една идея по-рано днес. За да имате по-енергична сутрин, оставете телефона настрана и безбройните мейли за утре.